Voor onze klant Atlas Copco Rental Europe bouwden de Voordenkers een gloednieuw kantoorgebouw in Boom. Dit kantoor zal de nieuwe hoofdzetel vormen van de Rental Divisie. Deze was tot voor kort gesitueerd in Houston, USA maar wordt naar België verhuisd. Onze Voordenkers creëerden een gebouw dat volledig beantwoordt aan het idee dat Atlas Copco in gedachten had: een plek waar het aangenaam werken is voor al haar medewerkers. Om hieraan te kunnen voldoen werden in het nieuwe gebouw van de onderneming verschillende open werkplekken gecreëerd rondom een centrale plaza, waar gemakkelijk formele en informele ontmoetingen tussen medewerkers kunnen plaats vinden.

Meer informatie over het project

Lees hieronder het uitgebreide persbericht:

Atlas Copco brengt hoofdzetel Rental divisie naar België

Opening van nieuw complex in Boom om verhuuractiviteiten verder uit te bouwen en service te verbeteren

De Zweedse machinebouwer Atlas Copco brengt de hoofdzetel van de Rental Divisie van Houston, USA naar België. De nieuwe site in Boom wordt hét kenniscentrum voor de wereldwijde verhuur van oplossingen voor olievrije perslucht, stikstof – en stroomvoorziening. Hiermee verankert Atlas Copco zich verder in België en verstevigt het de positie van wat de “universiteit van de perslucht” wordt genoemd. Vanuit Atlas Copco Rental vertrekken machines naar meer dan 160 industriesectoren binnen en buiten Europa. Het nieuwe gebouw wordt vanavond feestelijk ingehuldigd.

Atlas Copco Rental Europe verhuist van Rumst naar een nieuwe site in Boom omdat het huidige gebouw te klein geworden is door de groeiende verhuuractiviteiten. Op vijf jaar tijd groeide Rental Europe uit tot grootste entiteit binnen de Rental divisie, een divisie die dit jaar 10 jaar bestaat.  De verhuis betekent meteen ook de relocatie van het divisionele hoofdkantoor van Houston, USA naar Boom. Het nieuwe complex in Boom zal Atlas Copco in staat stellen om de activiteiten verder uit te bouwen en de service te blijven verbeteren.

“De keuze viel op het industriegebied Krekelenberg omdat het een uiterst geschikte locatie is voor de activiteiten. Atlas Copco kent de regio goed en de inbedding in de streek was voor Atlas Copco een belangrijk argument. Boom heeft een strategische geografische ligging, centraal in Europa, en geniet van de aanwezigheid van een goed wegen- en digitaal net”, zegt Managing Director Atlas Copco Rental Europe Stefaan Vertriest.

Sinds de symbolische eerste steenzetting in september 2016 werd heel wat werk verricht om de nieuwe site van Atlas Copco Rental Europe in Boom om te toveren tot een volwaardige en inspirerende werkplek.

Mathieu Gijbels opening kantoor Atlas Copco Boom
Geen
Mathieu Gijbels opening kantoor Atlas Copco Boom
Geen

Centrale plaza

Aannemer Mathieu Gijbels was verantwoordelijk voor de bouwwerken en creëerde een gebouw dat volledig beantwoordt aan het idee dat Atlas Copco in gedachten had: een plek waar het aangenaam werken is voor al haar medewerkers. Om hieraan te kunnen voldoen werden in het nieuwe gebouw van de onderneming verschillende open werkplekken gecreëerd rondom een centrale plaza, waar gemakkelijk formele en informele ontmoetingen tussen medewerkers kunnen plaats vinden. Hiermee wil Atlas Copco de creativiteit van het personeel versterken en ook de groei van het bedrijf stimuleren.


Staal en beton

De verschillende gebouwen werden opgetrokken uit een mix van staal en beton, op basis van een ontwerp van architect Sebastian Mortelmans. Zo werd er voor de constructie van de complexen maar liefst 166 ton staal gebruikt en 1500 m² aan betonpanelen.
 

Verdere verankering

Door de verhuis brengt Atlas Copco een tweede hoofdzetel naar België en hiermee wordt de positie van België als “universiteit van de perslucht” verstevigd. Wilrijk huisvest de wereldwijde hoofdzetel voor de compressorendivisie en de constructiedivisie. In Wilrijk ontwikkelt en produceert men olievrije en oliegeïnjecteerde compressoren, mobiele luchtcompressoren, turbocompressoren, uitrustingen voor luchtbehandeling en luchtbeheerssystemen.

De twee sites kunnen nu nog beter samenwerken om de machines te optimaliseren. Ray Löfgren, President Atlas Copco Rental Divisie: “Wij staan erg dicht bij de klant en bezitten heel wat technische expertise om complexe tijdelijke oplossingen te ontwikkelen. De meest verhuurde producten zijn hoogtechnologische machines met grote investeringswaarde, zoals compressoren en aggregaten. Wij geven de feedback van onze klant over hoe machines kunnen worden verbeterd steeds door aan onze fabrieken. Dat zorgt voor meer innovatie en dus betere machines.”


Duurzame oplossingen

Typische projecten voor Atlas Copco Rental zijn druktesten van nieuwe pijpleidingen in de petrochemie of het overbruggen van piekmomenten in de maakindustrie. Atlas Copco Rental Europe bezit een jonge vloot met de meest efficiënte machines die zo duurzaam mogelijk omgaan met energie.

Mathieu Gijbels opening Atlas Copco Rental Europe gebouw Boom
Geen