Vanmiddag ontvingen we Europarlementslid Ivo Belet. De politicus was er op werkbezoek om over de impact en de gevolgen van de huidige Europese detacheringsregels te spreken en de manier waarop buurlanden ze interpreteren en eigen wetten en regels vastleggen. “Enkel door goed te luisteren en kritische vragen te stellen, is een politicus in staat een correct beeld te vormen. We waarderen de inspanning en interesse van Ivo dan ook erg” aldus Herman Verwimp, Marketing en HR directeur van Mathieu Gijbels.

 

De huidige Europese detacheringsregels nemen niet enkel de bedrijven in het vizier die niet vies zijn van sociale dumping maar ook Belgische bedrijven die op een normale en flexibele wijze hun klanten willen bedienen. Ivo Belet: “We kennen de bekommernissen van de Belgische bouwbedrijven, maar de boodschap krijgt veel meer kracht wanneer ze gekoppeld wordt aan voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Daarover heb ik vandaag veel bijgeleerd en die info zal ik ook delen met het kabinet van Marianne Thyssen. Zij is momenteel hard aan het werk om de huidige regelgeving bij te stellen.”

 

Voor Mathieu Gijbels zijn vooral de administratieve drempels die in onze buurlanden worden opgeworpen een bedreiging. “Wij werken met mensen uit de regio. En hebben een afkeer van de sociale dumping van mensen uit andere Europese landen. Maar toch moeten we in Luxemburg of Nederland door dezelfde administratieve rompslomp als bedrijven die het niet goed menen. Dit bedreigt bovendien onze flexibiliteit en reactiesnelheid naar klanten die van ons topservice verwachten. Soms worden goedbedoelde maatregelen ineens protectionistische regels die het werken in onze buurlanden bemoeilijken en onze flexibiliteit inperken” duidt Herman Verwimp , Marketing & Hr directeur van Mathieu Gijbels.

 

Europarlementslid Ivo Belet op werkbezoek

Geen

Mathieu Gijbels en Ivo Belet hebben afgesproken dat het kabinet Thyssen contact zal nemen indien er meer duiding nodig is.

Op de foto staan bedrijfsjurist Jan , HR medewerker Ingrid, Europees Parlementslid Ivo Belet en Marketing & HR directeur Herman Verwimp