Belgen hebben een baksteen in de maag. En dat vinden wij bij Mathieu Gijbels prima. Om uw bouwdromen te realiseren, hoeven we echter niet altijd onze toevlucht te nemen tot de Vlaamse klei. Ontdek hier wat andere materialen kunnen betekenen voor uw gebouw!

Sandwichpanelen

Sandwichpanelen  hebben hun naam niet gestolen. Ze bestaan uit metalen platen die een paneel isolerend materiaal insluiten of ‘sandwichen’. In de industriebouw wordt dit materiaal vaak gekozen en met reden. De panelen zijn de perfecte isolering tegen de warmte en het geluid die kunnen vrijkomen bij industriële activiteiten. Bovendien beperken de opties zich al lang niet meer tot basic grijs. Met sandwichpanelen kan uw gebouw de kleuren van uw logo aannemen of kunt u een eigen motief creëren.

 

Beton

Deze klassieker in de industriële bouw wordt steeds weer vernieuwd door producenten. Hierdoor scoren de meest moderne varianten enorm hoog op vlak van waterdoorlaatbaarheid, dampdiffusie en weerstand tegen bevuiliging. Zo kunt u het onderhoud tot een minimum beperken. Boven zijn de stenen zo maatvast dat u veel minder tijd en geld in metselwerk hoeft te investeren.

 

Hout

Hout is een uitstekend materiaal voor ondernemers die dromen van een gebouw dat er zowel natuurlijk als stijlvol uitziet. Net als beton kan houdt veel verschillende vormen aannemen. Gaat u voor clean? Dan kiest u best voor grote platen. Toch op zoek naar een opvallend designelement? Dan zijn – verticale of horizontale – latjes perfect. Wij begeleiden u in de keuze van een duurzame en vormstabiele houtsoort. Omdat hout onderhevig is aan weersomstandigheden vergt een gevel uit dit materiaal wel heel wat onderhoud. Maar dan straalt uw gevel wel de moderniteit en creativiteit van uw bedrijf uit. Is er een houtpaneel of –lat beschadigd? Dan is het goed om te weten dat u enkel dat éne element kunt vervangen zonder dat er aan de rest van de gevel geraakt wordt. Dat levert u een grote tijds- en geldwinst op.

 

Metaal

Metaal associëren we meestal met dakgoten. Ook van metalen gevelbekleding valt echter een staalhard argument te maken. Zelfs bij lage temperaturen zijn stoffen als koper, zink en inox makkelijk plooibaar. Daarom is metaal ideaal voor ongewone vormen, afgeronde gevels en designelementen. Bovendien kan het op verschillende manieren aan de buitenmuur bevestigd worden. Staande naden zijn praktisch en geven een industrieel karakter, terwijl mozaïekcassettes het ontwerp naar een hoger niveau tillen. Koper heeft van zichzelf een rijke, warme kleur, maar ook inox en zink kunnen bewerkt worden om uw gevel nog meer te doen stralen.

Eens metalen gevelbekleding geplaats is, vergt het trouwens weinig onderhoud. Omdat het meestal tot 80% uit gerecycleerd materiaal bestaat, doet u er het milieu ook een plezier mee.

 

Vezelcement

Een renovatie is een uitgelezen kans om naast het uiterlijk van uw gevel ook de isolatie onder handen te nemen. Wilt u geen onnodige centimeters aan de gevel toevoegen dan zijn platen uit vezelcement een perfecte oplossing. Ze zijn zo dun dat ze ruimte laten voor een extra laag isolatiemateriaal en veelzijdig genoeg om op eender welk gebouw te passen. Ideaal om uw kantoren of loodsen er snel net en professioneel te doen uitzien.

 

Groengevel

Een groengevel is weggelegd voor milieubewuste durvers. Zulke muren, opgebouwd uit flexipanels waarop planten kunnen groeien, geven uw gebouw niet alleen een unieke uitstraling. Ze slorpen ook regenwater, CO2 en fijn stof op en stimuleren biodiversiteit. Bovendien hebben ze veel isolerende kwaliteiten, zowel voor warmte als geluid. Gaat u voor groen?