Over dit project

We feel the need, the need for speed! Het hoogste BMX-parcours van Europa bouwen, zonder uit de bocht te vliegen qua prijs en planning. Dat was de uitdaging van Mathieu Gijbels op het Circuit van Zolder. Een groot succes, dat bekroond werd met het Wereldkampoenschap BMX in 2015. In 2009 startte Cycling Manager Marc Wauters met een BMX-club op het terrein van het Circuit van Zolder. Ze moesten het doen met beperkte middelen, maar voor hun passie zetten ze door. En dat geduld werd beloond. Doordat het UCI World Championship BMX zijn oog liet vallen op deze Midden-Limburgse locatie, kwam er plots heel wat budget vrij. En de club besloot 180.000 euro daarvan te investeren in een startheuvel.

Met zijn 8 m en een hellingspercentage van 40% beantwoordt deze constructie - de hoogste van Europa - perfect aan de UCI-normen. Internationale wedstrijden zijn dus meer dan welkom in Zolder. Sinds 2008 is BMX trouwens een olympische sport, dus wie weet…
Een heuvel waar honderden fietsen over rijden, die moet natuurlijk stevig zijn. En daarom gebruikte Mathieu Gijbels maar liefst 25 ton staal en 352 m² gevelbeplating om BMX definitief op de kaart te zetten in België. De nationale BMX-ploeg testte het parcours en zag dat het goed was!

Geen
Geen
Geen
Circuit Zolder BMX stellage
Geen
Geen
Geen
Geen
Geen
Dorien Van Eygen
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100