Uw bouwdroom wordt werkelijkheid!

Een nieuw bedrijf- of kantoorgebouw is een bouwdroom die uitkomt. Het bouwtraject is echter een intensieve periode en een goede voorbereiding is dan ook cruciaal. Check zeker op voorhand uw bouwpartner zodat u met een gerust gevoel uw bouwplannen uit handen kunt geven. 

Als turnkey aannemer denken wij graag met u mee vanaf het ontwerp tot de uitvoering van uw bouwdroom. Wij zijn een volledig geïntegreerd bedrijf dat beschikt over een eigen engineeringafdeling met 7 ingenieurs, een teken- en calculatieafdeling, een aluminiumafdeling en een staalatelier. Ook voor de uitvoering werken wij met eigen montage- en afwerkingsploegen.

Om het bouwproces zo vlot mogelijk te laten verlopen, werken wij graag in bouwteam. Daarbij worden zowel de bouwheer, aannemer als architect vanaf het ontwerpconcept betrokken bij het project. Zo worden alle ideeën van bij de start uitgewisseld en wordt bouwen een aangenaam traject. 

Het is belangrijk dat u als bouwheer op voorhand weet wat u mag verwachten. Daarom hebben wij BIM geïntroduceerd bij Mathieu Gijbels. BIM staat voor Bouw Informatie Model of ’Virtueel bouwen' en is een proces waarbij u eigenlijk 2 keer bouwt: 1 keer virtueel op de computer waarbij aanpassingen eenvoudig mogelijk zijn en 1 keer bij de start van de effectieve werken. 

Wij nemen uw bouwzorgen over!

Door de jaren heen hebben wij talrijke referenties opgebouwd in diverse sectoren. We zien onze rol niet als louter uitvoerend aannemer, maar eerder als kennispartner. Wij willen u als klant helpen om samen een beter gebouw te realiseren. Kortom, wij zijn een aannemer die uw bouwzorgen deskundig uit handen neemt én veilig bouwen als absolute prioriteit stelt.

Virtueel bouwen met BIM

Bouwen is een complex gegeven. Verschillende partijen werken op verschillende manieren, op verschillende tijdstippen en met verschillende middelen samen om 1 gezamenlijk project te realiseren. Problemen op vlak van communicatie en samenwerking tussen de architect, de bouwheer en de onderaannemer(s) vormen soms een struikelblok.

In zo'n geval kan BIM - kort voor Bouw Informatie Model - soelaas bieden. Dit samenwerkingsmodel is een virtueel geïntegreerd geheel van driedimensionale bouwmodellen. Alle betrokken partijen kunnen er simultaan aan bijdragen en er informatie uit putten. Zo wordt het model de leidraad bij uitstek om het fysieke bouwproject te realiseren. Met BIM bouwt u eigenlijk 2 keer: 1 keer virtueel in de vorm van een 3D-model en 1 keer op de werf. Benieuwd wat BIM voor uw bouwdroom kan betekenen? Bekijk dan onze website bouwenmetbim.be 

Veelgestelde vragen

Budget
Hoeveel kost een bouwproject?

Voor u aan een bouwproject begint, zit u natuurlijk met vele vragen. Eentje die vaak terugkomt, is “Wat gaat mijn bedrijfsgebouw kosten?”. Daar kunnen we jammer genoeg niet meteen op antwoorden. Of toch nu niet. Mathieu Gijbels gaat er prat op dat elk project 100% op maat van de klant wordt uitgewerkt. En dus hebben we ook in de allereerste fase zo gedetailleerd mogelijke info nodig. Hieronder lijsten we slechts enkele zaken op die we zeker moeten weten…

Gaat het om renovatie of nieuwbouw?

Start het project van nul? Of maken we een bestaand gebouw klaar voor de toekomst? Dit heeft een grote invloed op het aantal werkuren en de hoeveelheid materiaal die aangekocht moet worden. 

Welke materialen wilt u gebruiken?

Wilt u investeren in een luxueuze afwerking van uw gebouw? Of gaat u liever voor materialen die duurzaam, maar ook voordelig zijn? 

Hoe hoog mogen de gebruiks- en verbruikskosten oplopen?

Mathieu Gijbels streeft altijd naar een zo laag mogelijk totale kostenplaatje. Daarbij moet u ook de reparaties, het onderhoud en onvoorziene kosten (zodra uw gebouw geopend is) rekenen. Een initiële besparing in de constructieperiode kan soms voor vervelende verrassingen zorgen op lange termijn. 

Weet u wat u wilt? Of heeft u vragen? 

Contacteer ons op info@gijbels.be voor meer info. 

Wordt u graag meteen geholpen? 

Contacteer ons via de chatmodule van deze website en we helpen u snel verder. 

Kennis
Hoe werken we in bouwteam bij nieuwbouw?

De beste resultaten behalen zowel voor als tijdens de werken? Dat kan enkel wanneer de wensen en ideeën van de bouwheer, architect en aannemer samengebracht worden in een bouwteam. De architect vertaalt uw bouwdroom naar een ontwerpconcept. Wij vertalen uw bouwdromen naar een uitvoerbaar en bereikbaar project. Samen met uw architect gaan we op zoek naar oplossingen en materialen die geheel conform uw budget en wensen zijn.

Toegevoegde waarde

Elke partij van het bouwteam brengt zijn specifieke kennis en visie in het team. Op die manier kunnen we de invloed van bepaalde beslissingen tijdig inschatten en indien nodig bijsturen. Door u als bouwheer nauw te betrekken bij het bouwteam behoudt u het overzicht en worden onaangename verrassingen tot een absoluut minimum beperkt.

Uw bouwteam staat paraat

Tijdens uw bouwproject kunt u rekenen op een uitgebreide ploeg van experts. Uw eerste aanspreekpunt bij Mathieu Gijbels is de bouwadviseur: hij adviseert, ondersteunt en begeleidt u tijdens het gehele traject. Hij wordt hierbij ondersteund door een projectvoorbereider, een calculator en een ingenieur. Tijdens de uitvoering zal onze projectleider u op de hoogte houden van de werken.

Kennis
Welk bouwmateriaal kiest u voor uw gevelafwerking?

Belgen hebben een baksteen in de maag. En dat vinden wij bij Mathieu Gijbels prima. Om uw bouwdromen te realiseren, hoeven we echter niet altijd onze toevlucht te nemen tot de Vlaamse klei. Ontdek hier wat andere materialen kunnen betekenen voor uw gebouw!

Beton

Bent u niet alleen fan van de strakke look, maar ook prijsbewust? Dan is beton een prima optie. Deze klassieker in de industriële bouw wordt steeds weer vernieuwd door producenten. Hierdoor scoren de meest moderne varianten enorm hoog op vlak van waterdoorlaatbaarheid, dampdiffusie en weerstand tegen bevuiliging. Zo kunt u het onderhoud tot een minimum beperken. Bovendien zijn de stenen zo maatvast dat u veel minder tijd en geld in metselwerk hoeft te investeren.

Is beton saai? Verre van! Omdat beton een artificieel materiaal is en dus niet gewonnen hoeft te worden, kunt u het in alle maten en vormen laten maken zodat uw gevel perfect bij de rest van het gebouw past. Van traditioneel en praktisch grijs over aardekleuren tot glinsterende pastels. Beton doet wat ú wilt. 

Hout

Hout is een uitstekend materiaal voor ondernemers die dromen van een gebouw dat er zowel natuurlijk als stijlvol uitziet. Net als beton kan hout veel verschillende vormen aannemen. Gaat u voor clean? Dan kiest u best voor grote platen. Toch op zoek naar een opvallend designelement? Dan zijn - verticale of horizontale - latjes perfect. Wij begeleiden u in de keuze van een duurzame en vormstabiele houtsoort. Omdat hout onderhevig is aan weersomstandigheden vergt een gevel uit dit materiaal wel heel wat onderhoud. Maar dan straalt uw gevel wel de moderniteit en creativiteit van uw bedrijf uit. 

Is er een houtpaneel of -lat beschadigd? Dan is het goed om te weten dat u enkel dat éne element kunt vervangen zonder dat er aan de rest van de gevel geraakt wordt. Dat levert u een grote tijds- en geldwinst op.

Metaal

Metaal associëren we meestal met dakgoten. Ook van metalen gevelbekleding valt echter een staalhard argument te maken. Zelfs bij lage temperaturen zijn stoffen als koper, zink en inox makkelijk plooibaar. Daarom is metaal ideaal voor ongewone vormen, afgeronde gevels en designelementen. Bovendien kan het op verschillende manieren aan de buitenmuur bevestigd worden. Staande naden zijn praktisch en geven een industrieel karakter, terwijl mozaïekcassettes het ontwerp naar een hoger niveau tillen. Koper heeft van zichzelf een rijke, warme kleur, maar ook inox en zink kunnen bewerkt worden om uw gevel nog meer te doen stralen. 

Eens metalen gevelbekleding geplaatst is, vergt het trouwens weinig onderhoud. Omdat het meestal tot 80% uit gerecycleerd materiaal bestaat, doet u er het milieu ook een plezier mee. 

Vezelcement

Een renovatie is een uitgelezen kans om naast het uiterlijk van uw gevel ook de isolatie onder handen te nemen. Wilt u geen onnodige centimeters aan de gevel toevoegen, dan zijn platen uit vezelcement een perfecte oplossing. Ze zijn zo dun dat ze ruimte laten voor een extra laag isolatiemateriaal en veelzijdig genoeg om op eender welk gebouw te passen. Ideaal om uw kantoren of loodsen er snel net en professioneel te doen uitzien. 

Sandwichpanelen

Sandwichpanelen hebben hun naam niet gestolen. Ze bestaan uit metalen platen die een paneel isolerend materiaal insluiten of ‘sandwichen’. In de industriebouw wordt dit materiaal vaak gekozen en met reden. De panelen zijn de perfecte isolering tegen de warmte en het geluid die kunnen vrijkomen bij industriële activiteiten. Bovendien beperken de opties zich al lang niet meer tot basic grijs. Met sandwichpanelen kan uw gebouw de kleuren van uw logo aannemen of kunt u een eigen motief creëren. 

Groengevel

Een groengevel is enkel weggelegd voor milieubewuste durvers. Zulke muren, opgebouwd uit flexipanels waarop planten kunnen groeien, geven uw gebouw niet alleen een unieke uitstraling. Ze slorpen ook regenwater, CO2 en fijn stof op en stimuleren biodiversiteit. Bovendien hebben ze veel isolerende kwaliteiten, zowel voor warmte als geluid. Gaat u voor groen?

Zij bouwden samen met ons

Ontdek hier de inspirerende verhalen van onze klanten!

Dierencrematorium Adio

Tessenderlo

Harley Davidson

Spy

Kinderdagverblijf Beaufort

Lommel

Kim Clijsters Sports & Health Club

Bree

Garage Thuy

Kontich

De Verffabriek

Hamme

Kringwinkel Spit

Wespelaar

Citroën Garage Robbe

Aalst

Gervi

Wilsele

BMW van Osch

Hasselt

Intermarché

Hannut

Eerdekens Betonvloeren

Opglabbeek

XL Boom

Wijnegem

Bedrijventerrein Scherpenhoek

Boom
Dave Beuten
Directeur Projecten
0032 89 819 100