Premies en subsidies

Er zijn 1.001 redenen om te renoveren, maar er is 1 belangrijke reden om het niet te doen: de kostprijs. Toch mag u dit niet te kortzichtig bekijken, want een renovatie verdient u op verschillende manieren terug. Eerst en vooral al door subsidies van de overheid

Als u de renovatie tegelijk gebruikt om uw energieverbruik in te dammen, maakt u aanspraak op een hele reeks fiscale premies en subsidies. Welke precies? U ontdekt het in 1 oogopslag op www.energiesparen.be

Hogere vastgoedwaarde

Op langere termijn vertaalt de renovatie zich ook in een verhoogde waarde van uw gebouw. In de meeste gevallen zal de meerprijs bij verkoop zelfs hoger liggen dan het investeringsbedrag voor de renovatie.

Vanuit bedrijfseconomisch standpunt is het raadzaam om alles op lange termijn te bekijken. Wordt het bedrijf op termijn overgenomen door een grotere groep? Of gaat het zo goed met de zaken dat uw onderneming uit zijn voegen barst en u toch op zoek moet naar een nieuwe locatie? 

In zulke gevallen zijn de waarde en mogelijkheden van uw gebouw van groot belang. Kan uw bedrijf uitpakken met een performant gebouw dat vrij recent een kwaliteitsvolle renovatie ondergaan heeft, dan staat het doorgaans veel sterker in zijn schoenen.

David Leroy
Commercieel directeur
0032 89 819 100