“Van de eerste stal tot de Gijbels Group”

De eerste stenen van de Gijbels Group werden gelegd in 1969 toen oprichter Mathieu Gijbels besloot om een eigen zaak te starten als zelfstandig plaatser van kippeninstallaties. Bij zijn eerste klant haalde hij naast de kippeninstallatie gelijk de hele stal - inclusief bouwwerken - binnen en ging vervolgens op zoek naar voldoende buurmannen met ervaring in de bouw. Op 11 dagen tijd werd een perfecte stal - die er overigens nog altijd staat - uit de grond gestampt.

Industriële villabouw

In 1973 schakelde het bedrijf over naar de bouw van hangaars. Iets later besefte Mathieu Gijbels dat dit geen eindpunt kon zijn. Hij zag toen al in dat bedrijfsleiders gevoelig zouden worden voor de uitstraling van hun bedrijfsgebouw en dat het imago een grote rol zou gaan spelen in de industriële bouwsector. Dus begon hij in 1977 met industriële villabouw om zich in 1979 vervolgens toe te leggen op industriële projectbouw waarbij vastgoedadvies en bedrijfshuisvesting centraal stonden.

Sleutel-op-de-deur

In 1980 richtte nv Mathieu Gijbels de blik resoluut over de provincie- en landsgrenzen heen met het sleutel-op-de-deurconcept. Intussen had Mathieu Gijbels naast nv Mathieu Gijbels ook nv Gijmacon opgericht die activiteiten groepeerde op vlak van aluminiumconstructies. In 1997 verhuisde het hele bedrijf naar de Luxor bedrijfsterreinen in Opglabbeek. Het kantoorgebouw is nog steeds het visitekaartje van ons bedrijf.

Mathi Gijbels

In 1999 nam Mathi, de zoon van Mathieu Gijbels, de fakkel van zijn vader over. Hij bracht de verschillende ondernemingen - nv Mathieu Gijbels, nv Gijmacon staal, nv Gijmacon plooi, nv Gijmacon Aluminium en nv Immopro - onder in de holding Gijbels Group. Hij voerde de omzet op tot boven de € 75 miljoen en breidde het personeelsbestand uit naar meer dan 300 medewerkers.

Dorien Van Eygen
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100