“Van de eerste stal tot de Gijbels Group”

De eerste stenen van de Gijbels Group werden gelegd in 1969 toen oprichter Mathieu Gijbels besloot om een eigen zaak te starten als zelfstandig plaatser van kippeninstallaties. Bij zijn eerste klant haalde hij naast de kippeninstallatie gelijk de hele stal - inclusief bouwwerken - binnen en ging vervolgens op zoek naar voldoende buurmannen met ervaring in de bouw. Op 11 dagen tijd werd een perfecte stal - die er overigens nog altijd staat - uit de grond gestampt.

Industriële villabouw

In 1973 schakelde het bedrijf over naar de bouw van hangaars. Iets later besefte Mathieu Gijbels dat dit geen eindpunt kon zijn. Hij zag toen al in dat bedrijfsleiders gevoelig zouden worden voor de uitstraling van hun bedrijfsgebouw en dat het imago een grote rol zou gaan spelen in de industriële bouwsector. Dus begon hij in 1977 met industriële villabouw om zich in 1979 vervolgens toe te leggen op industriële projectbouw waarbij vastgoedadvies en bedrijfshuisvesting centraal stonden.

Sleutel-op-de-deur

In 1980 richtte nv Mathieu Gijbels de blik resoluut over de provincie- en landsgrenzen heen met het sleutel-op-de-deurconcept. Intussen had Mathieu Gijbels naast nv Mathieu Gijbels ook nv Gijmacon opgericht die activiteiten groepeerde op vlak van aluminiumconstructies. In 1997 verhuisde het hele bedrijf naar de Luxor bedrijfsterreinen in Opglabbeek. Het kantoorgebouw is nog steeds het visitekaartje van ons bedrijf.

Mathi Gijbels

In 1999 nam Mathi, de zoon van Mathieu Gijbels, de fakkel van zijn vader over. Hij bracht de verschillende ondernemingen - nv Mathieu Gijbels, nv Gijmacon staal, nv Gijmacon plooi, nv Gijmacon Aluminium en nv Immopro - onder in de holding Gijbels Group. Hij voerde de omzet op tot boven de € 75 miljoen en breidde het personeelsbestand uit naar meer dan 300 medewerkers.

Van Limburgse naar Belgische aannemer

In 2016 zette Mathieu Gijbels de stap om, naast het hoofdkantoor in Opglabbeek ook een verkoopskantoor in Nijvel te openen en een Zetel West in Gent. Op die manier staan we nog dichter bij onze klant en ontmoeten, ontvangen en bedienen we hem graag in eigen regio.'Le Cube' in Nijvel werd de uitvalsbasis voor bouwadviseurs uit Franstalig België maar ook calculatoren en aankoopmedewerkers maken van 'Le Cube' nu en dan hun werkplek. In Gent gaat het om een vaste werkplek voor calculatoren, projectleiders en bouwadviseurs die de bouwdromen van onze klanten uit West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen helpen waarmaken.

​Projectontwikkelaar en aannemer

Onder leiding van Mathi kende Gijbels Construct, dat de aannemerij en de productieafdelingen groepeert, een sterke groei. Eind 2017 waren er meer dan 3.500 referenties om trots op terug te blikken. Tegelijk groeide ook de projectontwikkelingspoot enorm. Mathi had hier de laatste jaren sterkt zijn schouders onder gezet en zo waren de activiteiten in de vastgoedsector (via FUTURN, DWNTWN en LIFE.NL) erg toegenomen en geïnternationaliseerd. De groei van beide activteiten van de Gijbels Group werd te groot om onder leiding van één persoon met evenveel succes te kunnen voorzetten. Daarom besloot Mathi Gijbels in december 2017 om zich helemaal te focussen op de vastgoedprojecten van Gijbels Group in België, Nederland, Zuid-Afrika en Polen. Dave Beuten, die voorheen operationeel directeur wa bij Mathieu Gijbels, werd aangesteld als CEO van Gijbels Construct.

Vanessa petronciana onthaalmedewerkster bouwbedrijf mathieu gijbels limburg
Vanessa Petronciana
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100