ICT Analist - Programmeur

Het bedrijf

Hoe Mathieu Gijbels industriebouw persoonlijk en menselijk maakt

NV Mathieu Gijbels is een toonaangevende aannemer in de Belgische industriebouw. Sinds 1969 werken we aan een vooruitstrevend en vernieuwend professioneel bouwbedrijf waarin onze familiale waarden centraal staan. Vandaag delen we die overtuiging met meer dan 300 collega’s die we De Voordenkers noemen.

De Voordenkers zijn ervaren vakmensen die een brede beroepskennis aanvullen met klantgerichtheid en empathie. Zij willen groeien en hun klanten ontzorgen. Want Voordenken is antwoorden geven vòòr de vragen komen. Voordenken is onze instelling en drijfveer bij Mathieu Gijbels. Voordenken is de motor van onze groei. Zo realiseren we elk jaar 150 projecten in België, Zuid-Nederland en Noord-Duitsland. Het resultaat daarvan zijn enthousiaste klanten en een omzet van 85 miljoen euro.

Dat is geen doel op zich, maar vooral een gevolg van onze visie en werkwijze. Mathieu Gijbels streeft een levenslange klantenrelatie na, gevoed door tevredenheid, veiligheid en onberispelijke kwaliteit. Dat is de basis van al onze activiteiten: nieuwbouw, service & onderhoud en renovatie. Daarin creëren we dezelfde uitstekende beleving met een breed team. Want Voordenkers vinden we in alle domeinen, expertises en beroepen. Omdat Voordenken een attitude is. Het is een kenmerk van ondernemende, creatieve professionals die willen groeien. Herken jij jezelf in dat profiel? Kom ons team dan versterken en neem contact op met Mathieu Gijbels. Welkom!

Lees meer
Over de job

we willen onze ICT afdeling versterken met een Analist-Programmeur.
 

Onze Analist Programmeur wordt een M/V die een verschil kan maken. Een professional die een uitgebreide technische kennis combineert met empathie en inzicht in hoe ICT-innovatie de collega’s en de klanten kan helpen. Want vooruitzien is ook Voordenken.

  • Hij/zij staat dicht bij de medewerkers, analyseert hun vragen, vormt een inzicht in de business-behoeften en maakt zo de vertaalslag naar IT programma’s en omgekeerd.
  • Hij/zij beheert applicaties en wordt hierin specialist.
  • Hij/zij ondersteunt bij implementatie van ERP gerelateerde oplossingen.
  • Staat in voor de ontwikkeling en het onderhoud van maatwerk en diverse rapporteringen.
  • Gaat als Voordenker op zoek naar verbeterpunten binnen het bedrijf en de eigen afdeling.
  • Treedt op als tweedelijns helpdesk voor interne medewerkers.

Daarom beschikt hij/zij over een bacheloropleiding in een IT omgeving en heeft hij/zij een stevige technische bagage om zelfstandig een programma te ontwikkelen (VB.Net / C#).

Relevante SQL kennis en ervaring in een rapporteringstool zitten in zijn/haar rugzak. Ideaal heeft hij/zij reeds projecten geïmplementeerd in Sharepoint / MS Project / O365 / Crystal Reports of Cloud toepassingen.

Aan gedrevenheid en nieuwsgierigheid ontbreekt het hem/haar niet. Met een optimistische en kritische geest ziet hij/zij opportuniteiten en ook de valkuilen ervan.

Hij/zij krijgt een kick van een goede oplossing en vindt opleveren fijn.

Verbale vaardigheden helpen hem/haar op weg om een doel te bereiken.

Herken jij jezelf in dit profiel, laat het ons dan snel weten! Ons team is klaar om je aan boord te halen.

Kerncompetenties van Voordenken in ICT

I. Hoe je van collega’s tevreden klanten maakt: klantvriendelijkheid.

De Analist-Programmeur die wij zoeken, begrijpt dat ICT geen doel maar een middel is om de service van Mathieu Gijbels te optimaliseren. Daarom is jouw rol er een waarin je je interne klanten proactief ondersteunt met oplossingen die ze nodig hebben om hun rol als Voordenkers beter te spelen. Ook dat is namelijk Voordenken.

II. Hoe je bewijst dat ICT een creatieve job is: diepe professionele nieuwsgierigheid.

Onze Analist – Programmeur analyseert de business en bedenkt nieuwe concepten en technologische platformen. In die rol zien we een open geest. Iemand die bewijst dat diepe professionele nieuwsgierigheid een geweldige eigenschap is. Iemand die altijd op zoek is naar betere oplossingen. Iemand die ons kan verrassen zodat wij allemaal onze klanten dezelfde fijne bouwbeleving kunnen bieden. Dat vergt een professionele nieuwsgierigheid die creativiteit en innovatie voedt. Wat ons betreft zijn dat kernwaarden voor ons ICT-team.

III. Hoe je mensenkennis je softwarekennis overstijgt: samenwerkingskracht.

ICT gaat in de eerste plaats over informatie en communicatie. Dat zijn menselijke vaardigheden die je ondersteunt en versterkt met technologie. Niet omgekeerd. Je werkt dus met en voor mensen. Samenwerkingskracht is bij ons een kerncompetentie.


IV Hoe je als Analist -Programmeur naast 1 en 0 ook de andere cijfers beheerst: wendbaarheid.

Onze Analist-Programmeur tovert met data en speelt met rapporteringstools.  Daarom ben je wendbaar en voel je je thuis in snel veranderende digitale omgevingen.

V. Hoe je bewijst dat oplossingen pas oplossingen zijn als ze geen nieuwe problemen creëren: resultaatsgericht.

ICT-beheer bij Mathieu Gijbels gaat over probleemoplossend denken, niet per se over infrastructuur bouwen. Net zoals de Voordenkers naar een bouwproject kijken. Vanuit die visie zoek je eenvoudige en veilige oplossingen waardoor ons bedrijf vlot draait. Zie je de mogelijkheden en ook de valkuilen van een oplossing. En zorg je voor een resultaat net zoals onze bouwkundigen binnen budget en de afgesproken timing.

 

Het aanbod van Mathieu Gijbels voor onze nieuwe Analist-Programmeur

Een verantwoordelijke en afwisselende functie binnen een stabiel en financieel gezond bedrijf.

Binnen een klein maar sterk en fijn team. Je rapporteert aan de ICT Manager en werkt nauw samen met hem.

Een werkgever die ruimte creëert waar mensen goed en aangenaam kunnen werken.
Een state-of-the-art bedrijf met moderne (ICT) infrastructuren die je mee kan uitbouwen en verder professionaliseren.
Een competitief salarispakket, compleet met extralegale voordelen, waaronder een firmawagen.
Opleidingen en doorgroeimogelijkheden.

 

Informeren, overleggen of solliciteren?

Interesse voor deze functie? Mail dan je motivatiebrief met uitgebreid curriculum vitae naar:

Chantal Vanaken
HR Manager
chantal.vanaken@gijbels.be

 

Lees meer
Een professional die een uitgebreide technische kennis heeft
... en die een verschil kan maken
vacature analist programmeur
Jouw profiel
  • Professionele nieuwsgierigheid
  • Vlotte communicator
  • Oplossingsgericht
Het team

Voordenkers die gaan voor een maximum resultaat!

Ben jij de ideale voordenker om ons team te versterken?
Make IT happen
Jeroen Joosten, ICT Service Desk Officer
Onze Voordenkers

Maak alvast kennis met de verhalen van De Voordenkers!