Als investeerder wordt je vandaag de dag geconfronteerd met allerlei regels en verplichtingen bij de aankoop van een bestaand investeringspand. Was u hiervan op de hoogte?

Verplichtingen?

Inderdaad, bij iedere eigendomsoverdracht (vanaf 01/01/2022) van zowel kleine als grote niet-residentiële gebouwen zijn er door de Vlaamse overheid verplichtingen inzake energetische renovatie opgenomen in de wetgeving. De Vlaamse overheid wil er zo voor zorgen dat eigenaars van niet-residentiële gebouwen ook hun bijdrage leveren de Europese Green Deal, met name het reduceren van CO2-uitstoot.

 

european_green_deal_0.jpg

 

Als nieuwe eigenaar bent u verplicht om binnen een termijn van 5 jaar bepaalde energetische renovatiewerken uit te voeren. Laat u het na om te voldoen aan deze verplichtingen dan kan u zich aan een boete verwachten. Niet alleen de verplichtingen opgelegd door de overheid zal u doen stilstaan bij het wel of niet aankopen van een bestaand bedrijfspand. Ook de toenemende druk van huurders die sneller geneigd zullen zijn om zich een duurzaam bedrijfspand (lagere energiekosten,…) te vestigen, de betere verhuurbaarheid,.. dit alles zal u doen nadenken welke beslissing de juiste is om te nemen.

Uitkijken naar 2050

Is het dan verstandig om te investeren in de aankoop van een bestaand bedrijfspand? Welke noodzakelijke werken dient u nu verplicht uit te voeren en welke voert u ook kijkend naar 2050 uit om de waarde van uw investeringsvastgoed te optimaliseren?

Komt dan uw beoogde rendement in het gedrang? Of koopt u toch beter dat stuk industriegrond waar u direct state of the art, kijkend naar 2050 zal investeren? Samen met u kunnen we als POB zijnde, u begeleiden in het nemen van een gefundeerde, duurzame beslissing met de juiste parameters.

Wilt u het optimale uit uw industrieel vastgoed halen? Maar zoekt u een partner die u alles uit handen neemt? Wij staan voor u klaar.

Contacteer ons hier