BORGinsole bouwt letterlijk en figuurlijk aan de toekomst

De oprichters Paul Borgions en Gratienne Sioncke van BORGinsole uit Rotselaar achten de tijd rijp om hun ondernemersdroom een nieuwe boost te geven. Sinds 2007 zet het duo alles op alles om een product te ontwikkelen dat mensen zou helpen hun bewegingspatroon te optimaliseren. Dat leidde tot de ontwikkeling van de gepatenteerde BORG”insole”. Dat we kunnen spreken van een succesverhaal is een feit. Om hun innovatie- en groeiplannen extra push te geven, bouwen ze 200 meter verder dan hun huidige site een nieuwe productiehal. Aannemer Mathieu Gijbels werd ingeschakeld om dit bouwproject in goede banen te leiden. Het einde van de bouwwerken is voorzien eind 2018.

BORG”insole: innovatief, sterk en licht materiaal en duurzaam
Het powerkoppel - Gratienne en Paul - onderneemt sinds 2007 op topniveau. De gedrevenheid waarmee Paul als Master of Science in Podiatry timmerde aan de weg om een product te ontwikkelen dat mensen zou helpen hun bewegingspatroon te optimaliseren, leidde tot de ontwikkeling van de gepatenteerde BORG”insole”.Doorgedreven research, innovatieve projecten, IWT dossiers en universitaire samenwerkingen hebben er toe bijgedragen dat een eigen combi afdruk en scansysteem werden ontwikkeld. BORGinsole inlegzolen worden geproduceerd uit Ethyl Vinyl Acetaat en dat heeft als eigenschap zeer licht in gewicht te zijn en is bovendien gekoppeld aan een hoge sterkte en duurzaamheid.

“Vandaag produceren we voor meer dan 100 podologiepraktijken in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland en hebben we ook in eigen beheer podologisch ondersteunend materiaal ontwikkeld zoals een 3D Scanner, 2D Videoganganalyse software, de 3D Sole App (design programma van de BORGinsole zolen), de PodoCLOUD (uniek podologisch ERP platform). Om aan de verwachte groei en hoge kwaliteit van de BORGinsole zolen te voldoen is er nood aan een innovatieve productiemethode die een 3D model perfect kan produceren met een minimum afwijking van het model en een korte doorlooptijd. Een dergelijke productie moet zo geautomatiseerd mogelijk verlopen vanaf binnenkomen van order tot en met de verzending. We leggen de lat hoog voor onszelf omdat we innovatieve producten én diensten willen leveren”, aldus Paul Borgions

Dat Borginsole goed bezig is, werd in 2015 ook al duidelijk. Gratienne won op 4 maart 2015 de Womed Award 2014. Ze mocht de award van vrouwelijke ondernemer van het jaar ontvangen uit handen van koningin Mathilde.

Spiksplinternieuwe nieuwe productiehal
Om de volgende stap goed te kunnen nemen diende BORGinsole deze zomer een innovatiedossier bij VLAIO in. En met succes want, het Vlaams Agentschap Ondernemen en Innoveren kent hen een subsidie toe voor de ontwikkeling van een innovatieve gedigitaliseerde en gerobotiseerde productielijn voor de productie van de BORGinsole Intelligente inlegzool. Dankzij VLAIO kan BORGinsole dit project op een termijn van anderhalf jaar uitvoeren en daarbij de geïntegreerde productiemethode ontwikkelen met geavanceerde subsystemen zoals robots, CNC frezen, waterjet snijden etc.

Sterk bouwteam
De nieuwe hal zal op korte termijn een feit zijn. Paul en Gratienne waren op zoek naar een aannemer die hen kon “ontzorgen” in het volledige bouwproces. Hun focus is vooral innovatief ondernemen en verder groeien. De zorgen van de nieuwbouw geven ze graag uit handen.

“Het is voor de klant belangrijk dat we timing kunnen respecteren en hun zorgen kunnen overnemen. Onze teams staan scherp en zullen zoals altijd voordenken op alle vlak, vertelt bouwadviseur Johan Vandegaer van Mathieu Gijbels."

Jessica Di Dio
Jessica Di Dio
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100