Op de industriezone Balendijk in Lommel starten dit voorjaar de werken bij Cools NV. Voor één keer zullen de werken bij Cools zelf plaatsvinden, terwijl deze specialist in diamantboringen, vloerzagen en voegvullingswerken het doorgaans gewend is om werkzaamheden op locatie uit te voeren voor zowel industrie- als wegenbouw.  “De huidige gebouwen waren toe aan vernieuwing” vertelt zaakvoerder Tom Belmans. “We hebben dan ook ineens beslist om een nieuw kantoorgebouw bij te bouwen, dit naast de renovatiewerken van de bestaande gebouwen.”

Specialist in bouwen

Cools – opgericht in 1986- houdt zich voornamelijk bezig met alle soorten diamantboringen, voegband, vloerzagen en voegvullingswerken. Dit zowel voor de industrie als voor de wegenbouw. Hiervoor zijn ze actief in heel België. “Dag in, dag uit zetten we ons in voor de klant” vertelt Tom Belmans. “Als er problemen zijn, zoeken we samen naar een oplossing en schieten we zo snel mogelijk in actie. Daarom kunnen we groeien, omdat we kort op de bal spelen en op die manier tevreden klanten achterlaten.”

Tevreden klanten

Parallel langs de Ringlaan in Lommel, op industriezone Balendijk, zullen dit voorjaar de werkzaamheden starten bij Cools NV. In april gaan de grondwerken van start, de oplevering staat gepland na de zomer.
 

3d_cools_lommel_view1.jpg
Het ontwerp van het gebouw is van architecten Nova-Zembla uit Hechtel-Eksel, de uitvoering in handen van Mathieu Gijbels.


“De gebouwen waar we vandaag in werken zijn gedateerd. Daarom kiezen we ervoor om te investeren in een hedendaagse kantooromgeving. Het geeft uitstraling aan ons bedrijf en het is aangenaam werken voor onze meer dan 20 medewerkers” vertelt zaakvoerder Tom Belmans.

In 2015 werd de loods vernieuwd en uitgebreid, deze keer is het kantoorgedeelte aan de beurt. Net zoals enkele jaren geleden, koos Tom Belmans opnieuw voor architecten Nova-Zembla uit Eksel voor het ontwerp en voor De Voordenkers van Mathieu Gijbels voor de realisatie. “We waren vorige keer erg tevreden van het verloop en het resultaat. De keuze om opnieuw met deze partijen samen te werken was voor ons snel gemaakt.” 

“Terugkerende klanten zijn voor ons het grootste compliment” vertelt Dave Beuten, algemeen directeur bij Mathieu Gijbels. “Cools NV is tevens één van onze vaste leveranciers voor betonboringen. Het is fijn dat we een leverancier ook als klant tegenkomen.”

Tom Belmans: “Vandaag is mijn bouwproces opnieuw in handen van dezelfde projectleider die ook 4 jaar geleden onze bouw heeft gerealiseerd. Dat was een leuke verrassing om Peter opnieuw te ontmoeten en om hier opnieuw samen aan te starten.”

Jessica Di Dio
Jessica Di Dio
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100