Het Waalse IT-bedrijf van oud-voetballer Salvatore Curaba haalde het van Trendy Foods, John Cockerill en de Groupe Dufour en volgt Easyfairs op.

Easi, dat zijn uitvalsbasis in Nijvel heeft, is maandag bekroond tot de Franstalige Onderneming van het Jaar, een organisatie van EY, BNP Paribas Fortis en L'Echo. In 20 jaar is Easi uitgegroeid tot een solide informaticaspeler. Met 250 werknemers is het gespecialiseerd in de ontwikkeling van boekhoudsoftware voor ondernemingen. Tegelijkertijd neemt ze ook het IT-beheer van een resem bedrijven voor haar rekening.

Easi werd opgericht door oud-voetballer Salvatore Curaba. Vorig jaar draaide het een omzet van 50 miljoen euro, een stijging van 20 procent ten opzichte van een jaar eerder. De nettowinst bedroeg in 2018 2,3 miljoen euro en zou op 7,2 miljoen euro moeten afkloppen dit jaar. Los van de sterke cijfers wou de jury Easi ook in de bloemetjes zetten voor het beheer van het bedrijf. Vandaag telt het IT-bedrijf bijna 60 aandeelhouders, die zelf werknemers zijn bij het bedrijf.

Oprichter Salvatore Curaba kan zo op een mooie manier afscheid nemen van zijn geesteskind. Hij kondigde recent aan dat hij zou stoppen als CEO. Voortaan zal het duo Thomas Van Eeckhout en Jean-François Herremans, beiden met een lange staat van dienst bij Easi, de leiding op zich nemen. (bron artikel)

view.jpg
©BELGA

 

Voor Easi bouwden De Voordenkers een gloednieuw kantoorgebouw voor het filiaal in Nijvel. Een jaar later zorgden we ook voor de uitbreiding van de Nijvelkantoren.

Ontdek het project hier

 

debora suranno onthaalmedewerkster bouwbedrijf mathieu gijbels limburg
Debora Suranno
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100