Vanochtend heeft Mathi Gijbels aan alle medewerkers van het bouwbedrijf Mathieu Gijbels en de ateliers van Gijmacon en Gijmacon Aluminium Constructies, bekendgemaakt dat hij zich als CEO van Gijbels Construct terugtrekt.  Gijbels Group is vandaag actief in de aannemerij (Mathieu Gijbels en de productieafdelingen)  én in projectontwikkeling. De groei van beide activiteiten van de Gijbels Group werd te groot om onder leiding van één persoon met evenveel succes te kunnen voortzetten. Daarom besloot Mathi Gijbels om zich helemaal te focussen op de projectontwikkeling binnen de Gijbels Group. Dave Beuten, vandaag operationeel directeur bij Mathieu Gijbels, werd aangesteld als CEO van Gijbels Construct.

Gijbels Construct nieuwe CEO Dave Beuten
Geen

In 1998 nam Mathi Gijbels als 26-jarige de leiding over van zijn vader Mathieu Gijbels. Onder zijn leiding groeide het bedrijf tot een leidinggevend bouw- en vastgoedbedrijf. De afgelopen twee jaren zijn de activiteiten in de vastgoedsector (via FUTURN, DWNTWN en LIFE.NL) erg toegenomen en geïnternationaliseerd. De verdere uitbouw van deze activiteiten eist vandaag zoveel aandacht op dat Mathi Gijbels onmogelijk de beide functies langer kon combineren. Daarom heeft hij gekozen om zich voltijds te concentreren op de vastgoedprojecten van Gijbels Group in België, Nederland, Zuid Afrika en Polen.

De leiding van het bouwbedrijf wordt toevertrouwd aan Dave Beuten die als CEO van Gijbels Construct (Nv Mathieu Gijbels, Gijmacon en Gijmacon Aluminium Constructies) werd aangesteld. Dave (43) ging in 2004 aan de slag als projectleider en later projectmanager. Sedert 2013 maakt hij deel uit van het directiecomité als operationeel directeur.

Met deze aanstelling kiest het bedrijf opnieuw om iemand uit de eigen organisatie te laten doorgroeien. En daarmee de klant- en mensgerichte bedrijfscultuur te beschermen, maar ook verder te bouwen aan de versterking van de operationele werking en innovatie in het bedrijf.

 

Mathi Gijbels “De leiding van het bedrijf is in handen van een erg sterk directieteam. De aannemerij is een fijne maar ook veeleisende activiteit die nood heeft aan een leiding die met kennis van de materie en van de markt snel en juist kan beslissen. Ik heb de laatste jaren nauw met Dave samengewerkt en heb er alle vertrouwen in dat hij en zijn directieteam vanuit hun ervaring, kennis en complementariteit in staat zullen zijn om ons bedrijf zich verder te laten ontwikkelen. Ik blijf als bestuurder en als hoofdaandeelhouder uiteraard beschikbaar om raad en advies te geven. En zal vanuit Gijbels Group ook alles doen om de activiteiten van Mathieu Gijbels verder te ondersteunen.”

Dave neemt met onmiddellijke ingang zijn nieuwe verantwoordelijkheid op. Dave Beuten:  “Ik ben dankbaar voor het vertrouwen en ga de uitdaging graag aan om samen met mijn collega’s in het directiecomité en alle medewerkers te timmeren aan de verdere uitbouw en groei van Mathieu Gijbels en de productieafdelingen. Om de bouwzorgen van onze klanten over te nemen vanuit Opglabbeek, Ellikom, Gent en Nijvel.”