Hulshout – Kruidenspecialist Herbafrost kende de afgelopen jaren een sterke, organische groei. Het bedrijf telt ondertussen een 40-tal medewerkers, onder meer door de expansie koos Herbafrost ervoor om volledig voor de toekomst te gaan en een 1,3 miljoen te investeren in een splinternieuw hoofdkantoor van 800m². Eind september verhuisde de kruidenspecialist naar het nieuwe gebouw. De bouwplannen waren in handen van bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit Oudsbergen naar een ontwerp van architect Heremans Manshoven.

 

herbafrost hulshout kempen antwerpen diepgevroren kruiden nieuwbouw kantoor bouwbedrijf mathieu gijbels
Geen

Productie van 8.000 ton kruiden per jaar

Herbafrost behoort tot de marktleiders in Europa in de verwerking van IQF kruiden. Een kwart van hun productie bestaat uit biologische kruiden. Willy Van Asten: "Herbafrost bestaat dit jaar 20 jaar, zo startten we in 2000 in Hulshout. In 2004 openden we in Vladslo bij Diksmuide een tweede productiesite. We zijn gespecialiseerd in het verwerken en invriezen van IQF kruiden, kruidendrops en kruidenpellets. Zo kan de diepvrieslijn zo’n 2,5 ton per uur verwerken en zien we de laatste jaren een sterke groei met een volume van 8000 ton kruiden per jaar. Ook het aantal medewerkers steeg de afgelopen jaren, waardoor onze huidige burelen te klein werden. Daarom kozen we ervoor om een nieuw pand te bouwen, waar we onze groeiambities verder kunnen uitzetten.”

herbafrost hulshout kempen antwerpen diepgevroren kruiden nieuwbouw kantoor bouwbedrijf mathieu gijbels
Geen

Bouwen aan de (groenkleurige) toekomst

Het nieuwe hoofdkantoor werd gebouwd langs het perceel van het oude gebouw. “Terwijl wij bezig waren met de werken, kon Herbafrost toekijken hoe hun bouwdroom vorm kreeg.” Vertelt Johan Vandegaer, bouwadviseur bij Mathieu Gijbels. “Herbafrost vond het belangrijk dat hun nieuwe gebouw niet enkel functioneel was, maar ook mooi en stijlvol oogde om op die manier klanten te kunnen ontvangen in een modern kantoor en de medewerkers een fijne werkomgeving te bieden.”

Coronacrisis

Ondanks de crisis en de moeilijkere werkomstandigheden zijn De Voordenkers blijven verderwerken aan de bouwdroom van Herbafrost. Willy Van Asten, manager bij Herbafrost, vertelt dat hij aangenaam verrast was dat alles tot in de kleinste details voorbereid was en dat Mathieu Gijbels al hun zorgen en bekommernissen heeft weggenomen. Zo konden we ondanks de coronapandemie blijven verder werken en hebben we geen dag stilgelegen. 

Willy van asten herbafrost
Willy Van Asten aan het woord
klik hier en bekijk de video

Bouw- of renovatieplannen?

Leg ze in de handen van De Voordenkers!

Contacteer ons

David Leroy
Commercieel directeur
0032 89 819 100