Lommel– Het is officieel: afgelopen week verhuisde Limburgse horecagroothandel Van Zon van hun oude hoofdkantoor in Hamont-Achel naar hun splinternieuwe thuishaven op het Kristalpark III in Lommel. In deze nieuwbouw van 14.000m² werd 15 miljoen euro geïnvesteerd. De bouwwerken werden uitgevoerd door bouwbedrijf Mathieu Gijbels, naar een ontwerp van HVC Architecten.

Lommel– Het is officieel: afgelopen week verhuisde Limburgse horecagroothandel Van Zon van hun oude hoofdkantoor in Hamont-Achel naar hun splinternieuwe thuishaven op het Kristalpark III in Lommel. In deze nieuwbouw van 14.000m² werd 15 miljoen euro geïnvesteerd. De bouwwerken werden uitgevoerd door bouwbedrijf Mathieu Gijbels, naar een ontwerp van HVC Architecten.
Geen

200 medewerkers of 'zonnetjes'

55 jaar geleden begon alles voor Horeca Van Zon in Hamont-Achel. Het bedrijf kende een enorme groei over de jaren heen en telt momenteel al meer dan 4 vestigingen en ruim 200 medewerkers of ‘zonnetjes’ zoals ze dat zeggen bij Horeca Van Zon. “Het was voor ons dan ook een enorm moeilijke beslissing om ons kantoor in Hamont-Achel achter ons te laten, maar die stap moest gezet worden. Het gebouw was oud en niet meer efficiënt. Nu gaan we voor meer ruimte, meer magazijn, meer voorraad en natuurlijk meer service voor onze klanten.” Vertelt Marion Van Zon, zaakvoerder bij Horeca Van Zon.

De investeringsplannen dateren nog van voor de coronacrisis. Toch besliste Horeca Van Zon om de plannen niet te vertragen en begin dit jaar na jaren van gestage groei de plannen ook effectief uit te voeren. “De ambitie is om op korte termijn uit te groeien tot een grote nationale speler”, zegt Marion Van Zon. “Bovendien maakt de nieuwe vestiging het ook mogelijk om het aanbod aan producten uit te breiden.”

 

Uitdaging: corona

Horeca Van Zon boekte in 2019 een omzet van ruim 80 miljoen euro in drie marktsegmenten: droge, vers gekoelde en diepgevroren voeding, dranken en non food, zoals verpakkingen. Vandaag verdeelt Van Zon zo’n 30.000 producten aan frituren, brasseries, cateringbedrijven en restaurants. Die klanten gaan vandaag door bijzonder zwaar weer. “ Vele van onze klanten hebben opnieuw de deuren moeten sluiten, wat natuurlijk een zware impact heeft op onze omzet” vertelt Marion van Zon. Inmiddels heeft Van Zon zich aangepast aan de nieuwe omstandigheden. “Door het mindere werk in onze magazijnen konden onze mensen massaal ingezet worden in het verhuizen van Hamont naar Lommel.”

Ook het bouwproject was een ware uitdaging. “De plannen stonden vast nog voor dat we ooit hoorden over Corona” vertelt André Vos, bouwadviseur bij Mathieu Gijbels. “Toen we het nieuws te horen kregen dat er zwaardere maatregelen aankwamen, waren we net begonnen met de werken. We hebben dan ook geen moment stil gezeten en namen meteen onze maatregelen. Zo huurden we voor onze werfmedewerkers tijdens de eerste lockdown instant extra wagens zodat al onze medewerkers veilig en alleen naar de werven konden komen. We zorgden er ook voor dat iedereen, ten allen tijden, onder veilige omstandigheden kon verder werken. We zijn geen seconde gestopt met werken waardoor onze klant zich geen zorgen moest maken over mogelijke vertraging van het bouwproject. Want voor Horeca Van Zon was de planning enorm belangrijk, zij moesten in november verhuizen. Dat betekent dat het volledige gebouw klaar moest zijn tegen dan. En dat is ons dankzij de enorme inspanningen van onze medewerkers en flink wat creativiteit gelukt.

Horeca Van Zon, Lommel, Mathieu Gijbels nieuwbouw
Geen

14.000m² groeiambities

De nieuwe site neemt zo’n 14.000m² in beslag nemen. “Er kwamen heel wat technieken bij kijken. Zo bevinden zich in het gebouw onder andere een grote diepvrieskoelcel en warehouse, maar ook een krattenwasserij, truckcarwash, tankstation en zelfs een eigen goederen monorail in de distributiehal.” Vertelt Robby Engelen, projectleider bij Mathieu Gijbels. “Deze technieken zijn nodig om zo onze groeiambities verder te zetten en onze klanten nog beter te kunnen bedienen.” Gaat Marion Van Zon verder.

Vorige week verhuisde de horecagroothandel naar hun nieuwe hoofdkantoor“Een nieuw hoofdstuk” sluit Marion Van Zon af.

Wil je meer weten over het project van Horeca Van Zon?


ONTDEK HET HIER

Bouw- of renovatieplannen?
Leg ze in de handen van De Voordenkers!

CONTACTEER ONS.

David Leroy
Commercieel directeur
0032 89 819 100