Vandaag werd tijdens een persmoment de laatste verbouwingsfase op de Grenslandhallen site in Hasselt aangekondigd. Mathieu Gijbels bouwt hier voor nv Anwerps Sportpaleis aan de omvorming van Esplanade en Hexagoon, de oudste delen van de Grenslandhallen naar een nieuwe expo- en eventruimte. Deze werken vormen het sluitstuk van een totale investering van ruim 14 miljoen euro, waarbij eerder al 8,5 miljoen euro naar de Ethias Arena en 4 miljoen euro naar het Ethias Theater gingen. Voor het ontwerp rekende de groep opnieuw op abv+architecten en op Mathieu Gijbels voor de uitvoering. Tom Vandeput (vzw Grenslandhallen) kondigde tijdens het persmoment aan dat de nieuwe naam voor het hele expo- en eventgebeuren "Expo Hasselt" zal zijn.

Meer info over de werkzaamheden vind je hier op de projectenpagina.

 

 

 

Vogelperspectief van de Grenslandhallen site na de bouwwerken
Geen
Grenslandhallen site laatste verbouwingsfase Mathieu Gijbels
Geen
Mathieu Gijbels verbouwt Grenslandhallen site Hasselt
Geen

“Om aan de nieuwe noden van event- en beursorganisatoren te voldoen, drong een verregaande aanpassing en modernisering van de Esplanade en de Hexagoon zich op. In samenwerking met abv+architecten en aannemingsbedrijf Mathieu Gijbels passen we nu het centrale gedeelte van de Grenslandhallen aan naar een nieuwe en polyvalent te gebruiken blackbox”, legt uitbater Jan Van Esbroeck van de nv Antwerps Sportpaleis/Sportpaleis Group uit.

Het is niet de eerste keer dat De Voordenkers bouwen op deze site, integendeel.

Dit is de derde keer dat we voor de Sportpaleis Group werken op deze site” vertelt Herman Verwimp, marketing & HR directeur bij Mathieu Gijbels. “Eerder hebben we het Congrestheater al onder handen genomen, alsook de Versuz & Club gebouwd voor Club Entertainment bvba. Niets doet ons meer deugd dan een klant die terugkeert. Ook deze keer zullen onze mensen opnieuw dezelfde kwaliteit en service brengen.” 

 

start verbouwingen Grenslandhallen site Hasselt
Geen
Jessica Di Dio
Jessica Di Dio
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100