LIFE gaat samen met Gijbels Group onder de naam LIFE MAKES SENS, de samenwerking aan met ABC PLANONTWIKKELING voor de realisatie van het Hembrugterrein in de metropoolregio Amsterdam. Hiermee zal 30 ha van het 42 ha grote gebied herontwikkeld worden.

 

In januari won ABC Planontwikkeling de tender voor de ontwikkeling van het voormalige militaire terrein. Van de zes partijen die in de running waren, heeft ABC Plantontwikkeling het hoogste bod uitgebracht: €41 miljoen. LIFE MAKES SENS stapt nu mee in dit project. ABC had heel wat keuze in grote financiële partners, maar heeft voor LIFE MAKES SENS gekozen voor hun financiële draagkracht en vooral originele en creatieve manier van ontwikkelen. Iets wat in Nederland opvalt en sterk gewaardeerd wordt.

LIFE, Gijbels en ABC zijn, als eigen vermogen verschaffers, voor de integrale gebiedsontwikkeling van Hembrug een joint venture aangegaan.

Hembrug is een uitzonderlijke locatie, een combinatie van prachtig industrieel erfgoed, natuur en cultuur. Vandaag is er reeds een bruisende sfeer waar creatieve beroepen, kunstenaars en frisse horeca-concepten hun plek gevonden hebben. Het is een gedroomde vertrekbasis voor creatieve ontwikkelaars met liefde voor het vak, de mens en de omgeving.

 “Hembrug is liefde op het eerste gezicht. Dit gebied heeft een sterk karakter en een enorm potentieel. 50 van de huidige 70 gebouwen zijn monumentaal, wat heel veel zegt over de schoonheid van het gebied. Tel daar dan nog eens bij dat het gebied grenst aan water, dat er een bos is en prachtige oude bomen en je hebt echt een unieke locatie”, aldus Serge Hannecart van LIFE.

Geen
Geen

De verkopende partij was het Rijksvastgoedbedrijf. Dat liet de afgelopen jaren de ergste verontreiniging verwijderen en nieuwe kabels en buizen in de grond leggen. Ook werden monumenten gerestaureerd of op zijn minst wind- en waterdicht gemaakt. Een aantal bedrijven en horeca vestigde zich al vast in monumentale panden op het terrein.

LIFE MAKES SENS kijkt ernaar uit om aan de herontwikkeling te beginnen in samenwerking met ABC Planontwikkeling. Het gebied heeft een potentie van 180.000m² herontwikkeling. Er zullen meer dan 1000 woningen gebouwd worden en het gebied zal herontwikkeld worden met gevoel voor de omgeving. Er wordt gestreefd naar een project waar een mooie vermenging van wonen, werken, leren en ontspannen is.

Op de Provadabeurs in Amsterdam is gisteren de deal getekend met Bouwinvest om reeds 350 woningen af te nemen. Door zo vroeg in te stappen, kan Bouwinvest vanaf het begin meedenken.

Met de aankoop van Hembrug zet LIFE MAKES SENS zijn acquisitietraject in Nederland verder. LIFE MAKES SENS kocht eerder al het Stationspostkantoor, the Globe en het ontwikkelplot in Den Haag met een ontwikkelpotentieel van meer dan 200.000m², maar ook een woontoren met ca 150 woningen in Rotterdam is in ontwikkeling. In Enschede is LIFE bezig met de herontwikkeling van een oud ziekenhuis van 55.000m² waarvan reeds 15.000m² aan XIOR verkocht is en zijn er gronden in het centrum aangekocht voor de ontwikkeling van 500 appartementen. Meer naar de Duitse grens toe zijn er in Vaals en Maastricht meer dan 600 studentenunits gebouwd.

Met al deze nieuwe projecten is LIFE MAKES SENS een toonaangevende projectontwikkelaar in Nederland geworden. LIFE MAKES SENS streeft naar lange termijn relaties met gemeenten, eindbeleggers en andere bouwpartners, gebaseerd op een wederzijds vertrouwen en overleg met het oog op future proof binnenstedelijke gebiedsontwikkeling.

Jessica Di Dio
Jessica Di Dio
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100