Mathieu Gijbels bestaat 50 jaar 
Voltallig directiecomité participeert in bedrijf en is klaar voor toekomst!

OUDSBERGEN (Opglabbeek) –  Op 1 maart 1969 werd de vennootschap opgericht die nu, 50 jaar later, is uitgegroeid tot een leidinggevend bouwbedrijf. Oprichter Mathieu Gijbels overleed begin dit jaar aan de gevolgen van kanker maar zijn nalatenschap in de vorm van het aannemersbedrijf Mathieu Gijbels (deel van de Gijbels Group) leeft verder. “50 jaar geleden heeft papa de basis gelegd, de fundering als het ware, om op verder te bouwen” vertelt zoon Mathi Gijbels. “Het is bijna symbolisch dat we net nu kunnen aankondigen dat het voltallige directiecomité mede-eigenaar is geworden van het bedrijf.” “Op deze manier bouwen we samen en vol overgave aan de toekomst,” vertellen de 5 directieleden en Mathi.

In 1998 nam Mathi Gijbels als 26-jarige de leiding over van zijn vader Mathieu Gijbels. Onder zijn leiding groeide het bedrijf tot een leidinggevend bouw- en vastgoedbedrijf. De afgelopen jaren zijn de activiteiten in de projectontwikkeling (via de oprichting en de participaties in FUTURN, DWNTWN en LIFE.NL) erg toegenomen en geïnternationaliseerd met een sterk accent op de Randstad in Nederland. Eind 2017 kondigde Mathi aan om zich voltijds te concentreren op de vastgoedprojecten van Gijbels Group omdat het onmogelijk werd om de leiding over de bouwfirma en de projectontwikkelingen te combineren. Mathi is nog steeds CEO van de Gijbels Group maar vertrouwde de leiding van Gijbels Construct (NV Mathieu Gijbels, Gijmacon en Gijmacon Aluminium Constructies) toe aan een sterk directieteam.

directie_feb19_17_1.jpg
Vlnr: Herman Verwimp, Mathi Gijbels, Hendrik Swennen, David Leroy, Gert Janssen en Dave Beuten

 “Het is dankzij dit directieteam dat ik vandaag de kans krijg om Gijbels Group te laten groeien.  Ik geloof sterk in partnerships en denk dat door te delen vooral veel mogelijkheden voor groei ontstaan. Bij ons is deze aanpak succesvol, en ik hoop dat meer ondernemers er op dezelfde wijze naar gaan kijken.”

“Vorige week maakten we de verkoop van de aandelen concreet zodat nu alle 5 de directieleden aandeelhouder zijn van Gijbels Construct. Hiermee spreken ze hun engagement, hun vertrouwen en hun betrokkenheid uit voor ons bedrijf dat met zo’n 312 medewerkers (“Voordenkers”) goed was voor meer dan 85 miljoen euro omzet in 2018.”

Dave Beuten algemeen en operationeel directeur, Hendrik Swennen financieel directeur, Gert Janssen directeur Engineering en ontwikkeling en David Leroy commercieel directeur kopen elk 5% van het bedrijf. Herman Verwimp, marketing & Hr directeur is al meer dan 10 jaar mede-vennoot. “Mathi blijft hoofdaandeelhouder met 75% van de aandelen in handen en bevestigt de verbondenheid van de familie met het bouwbedrijf” klinkt het bij de partners.

“We delen op deze manier niet enkel de verantwoordelijkheid maar ook de resultaten en het risico. Het is zoals een goed huwelijk: in goede en kwade dagen! Met de volle overtuiging dat met onze mensen, onze klanten en onze aanpak, ons bedrijf een nog sterkere plek op de markt zal innemen.” vertellen de 6 partners.

“De instap van de vier nieuwe partners kreeg met het overlijden van mijn vader en stichter een extra symbolische waarde. In het laatste gesprek van de volledige directie met mijn vader konden we hem verzekeren dat zijn geesteskind in goede handen was. Het stelde hem toen zichtbaar gerust dat dit team de stap zet om actief te ondernemen en de basis wil leggen voor nog eens minimaal 50 jaar bouwsucces en -plezier. Dat dit net op 1 maart 2019, de 50e verjaardag van ons bedrijf bekend kan gemaakt worden, maakt het nog mooier. ”  vult Mathi Gijbels aan.

Na de zomer wordt het 50-jarig bestaan uitgebreid gevierd met de medewerkers en hun familie.