Na 1 jaar blijven we positiviteit verspreiden

Frans Weltjens werkt ondertussen al 38 jaar als kraanvrachtwagen chauffeur bij ons. Wij kennen Frans als een mega gepassioneerde medewerker. Maar vorig jaar in maart verloor Frans zijn hand tijdens een tragisch ongeval met de houthakselaar. Maar wat er daarna gebeurde, daar hebben we geen woorden voor… Daarom hebben we Frans aan het woord gelaten, hij vertelde vorig jaar al in een korte video over zijn ongeval en de manier waarop hijzelf, zijn omgeving en Mathieu Gijbels hiermee is omgegaan. Zijn volledige verhaal vertelt hij in een langere video, die kan je hieronder bekijken.

frans weltjens, hand verloren, arbeidsongeval, emotioneel, verhaal, mathieu gijbels, bouwbedrijf
Ontdek Frans zijn volledige verhaal hier

Sturen met één hand

Vandaag rijdt Frans weer rond met een vrachtwagen. Zijn stuur werd aangepast zodat hij met één hand kan sturen. Ook zijn kraan kan Frans nog steeds bedienen. Om gemakkelijker zijn spanriemen aan te trekken, werd er een magneet geplaatst aan zijn prothese. Bepaalde elementen lopen nu automatisch en trager, maar de job is er wel terug. “Ik geniet nu nog meer van mijn beroep”, vertelt Frans.

5.000 hartjes

De collega’s van Frans waren zo geraakt door de veerkracht en de instelling van hun collega dat ze besloten zijn verhaal aan de wereld te vertellen. “Dit kan mensen in een gelijkaardige situatie moed geven”, stellen ze. Daarom maakten ze een video met als doel 5.000 hartjes te behalen.

Dat filmpje is te bekijken via deze link.

Frans vindt de steun van zijn collega’s geweldig. “Ze waren er ook al bij toen ik nog in Pellenberg zat en ze hielpen me met de papieren. Net als mijn familie en vrienden zijn ze er altijd geweest voor mij. Ik beleef door alles wat er gebeurd is het leven nog met meer emotie en ik toon dat ook. Aan iedereen die tegenslag kent, zou ik willen zeggen: blijf positief en laat u niet door een handicap. Denk in mogelijkheden, in plaats van in problemen. En aan iedereen die nog twee handen heeft, zou ik zeggen: gebruik ze en doe wat je kan doen, niet alleen met je handen maar ook met hart en ziel.”

#verspreidpositiviteit

 

blue_heart_1.png