Een indrukwekkende opslagruimte, aangrenzend kantoorruimte en een appartement. Dat is het nieuwe gebouw van Duplast in Bilzen. De importeur en distributeur van disposables en thermo boxen voor de BENELUX en Frankrijk had te weinig plaats op de vorige locatie in Bilzen. “We hadden nood aan extra ruimte maar ook aan modernisering” vertelt zaakvoerder Eddy Paulussen.

Begonnen met frietbakje
In de jaren ’70 werd Duplast (wat staat voor Dubois Plastics) opgericht en produceerde de firma zelf frietbakjes om aan de regionale frituren te leveren. Al snel vonden heel wat Belgische klanten, waaronder ook grossiers en drankenhandelaars, hun weg naar Duplast. De vraag naar andere wegwerpproducten (disposables) groeide en Duplast breidde haar aanbod uit. In 1997 versterkte huidig zaakvoerder Eddy Paulussen het Duplast team en bracht het bedrijf in een stroomversnelling. De focus verschoof van producent naar distributeur met de nodige aandacht voor een uitgebreid netwerk van Europese topproducenten. In 2009 nam Eddy Paulussen de zaak over. “Vandaag werken we met een aantal vaste leveranciers, trouwe partners die garant staan voor topkwaliteit, waarmee we snel en efficiënt kunnen inspelen op elke vraag” vertelt Eddy Paulussen.

duplast_04b.jpg
Het nieuwe gebouw van Duplast in Bilzen. Ontwerp van architect Alex Somers, realisatie van Mathieu Gijbels.
Tuinaanleg door: Paul Nijst tuinarchitect & aanleg.

Kwaliteit
“Als het aankomt op kwaliteit, leggen we de lat ontzettend hoog. De producten die wij aanbieden zijn sterk, goed afgewerkt en beantwoorden aan de hoogste eisen wat betreft voedselveiligheid en milieuvoorschriften. Wij gaan steeds opnieuw tot het uiterste om de vraag van onze klant te beantwoorden.” Dat de markt veranderd is, erkent Eddy Paulussen. “Waar je vroeger bijvoorbeeld slechts één soort bordje had, bestaan er nu verschillende varianten in materiaal en dikte. Op dit moment bestaat ons assortiment vooral uit artikelen die vervaardigd zijn uit zuivere PP of PET. Deze artikelen zijn 100% herbruikbaar/recyclebaar mits sortering. De grote vraag naar biologisch afbreekbare artikelen vraagt ook steeds meer ruimte om te stockeren. ”

Familie
“Daarom kozen we voor een splinternieuw gebouw. Hier hebben we niet enkel voldoende ruimte, maar het nieuwe gebouw is dankzij de moderne energienormen ook duurzamer dan de verouderde locatie. Duplast is doorheen de jaren opnieuw uitgegroeid tot een familiebedrijf. Deze nieuwbouw brengt dan ook nieuwe kansen met zich mee voor mijn zoon Jonas, die zich ontfermt over de boekhouding en deel van de financiën, en dochter Yasna, die meewerkt aan het commerciële luik.”

team_duplast.jpg
Zaakvoerder Eddy Paulussen met dochter Yasna en zoon Jonas die ook in het familiebedrijf meehelpen.

 

Samenwerking
Voor de realisatie van het nieuwe gebouw, vertrouwde Duplast op Mathieu Gijbels. “Een samenwerking waar wij enorm tevreden over zijn. Vaak hoor ik zeggen dat bouwen een berg stress met zich meebrengt, maar wij hebben een andere ervaring achter de rug. Dankzij bekwame mensen en een duidelijke communicatie, hebben we samen een geweldig parcours doorlopen” vertelt een tevreden Eddy Paulussen over de samenwerking met Mathieu Gijbels, architect Alex Somers en veiligheidscoördinator Studio Somers. In de zomer van 2018 zijn de werken gestart, nu is het gebouw klaar.

 

Bekijk het project hier