De Peugeot garage in Waterloo van Group Ollivier breidt zijn gamma uit. De Peugeot dealer zal nu ook auto’s van het merk DS verkopen. Hiervoor was een uitbreiding en renovatie van de bestaande garage nodig. Er werd een nieuwe DS showroom gebouwd, de bestaande garage van Peugeot werd gerenoveerd en ook de werkplaats werd uitgebreid. De nieuwe showroom en vernieuwde garage worden morgen feestelijk geopend.

DS Dealer

Het woord DS komt van de Franse benaming ‘une déesse’, wat Godin betekent. Het merk DS Automobiles, dat voorheen behoorde tot de Citroën groep, heeft maar een beperkt aantal verkooppunten in België. Het is erg exclusief dat de garage Ollivier in Waterloo daar één van is. “DS Automobiles wilde nieuwe dealers aanstellen, verspreid over heel België, ze zijn dan gaan kijken waar er veel potentieel is, zo kwamen ze uit bij ons in Waterloo. Eerst twijfelde ik nog, maar na een testrit met een van de auto’s was ik meteen overtuigd.” lacht Johan Ollivier.

Geen
Geen

Snelle realisatie

Om auto’s van het merk DS te kunnen verkopen, was er nood aan een uitbreiding van de garage. Voor die realisatie deed de garage beroep op aannemersbedrijf Mathieu Gijbels. “De druk lag erg hoog, maar projectleider Guy Vos en zijn team hebben dit in 9 weken gerealiseerd, chapeau.” vertelt Johan. “We werkten in verschillende fases, zo renoveerde we eerst de bestaande Peugeot garage. Daarna kwam de showroom van DS aan de buurt, waarna de uitbreiding van de werkplaats gepland stond.” vertelt Guy Vos, projectleider bij Mathieu Gijbels. Voor het ontwerp van de nieuwe garage, rekende Groep Ollivier op de expertise van AIDarchitecten uit Malle.

Autosalon 2018

De showroom en garage openen net op tijd voor het autosalon 2018. Zo kunnen klanten die geïnteresseerd zijn in een DS auto, deze komen bewonderen in een splinternieuwe showroom. Maar ook mensen geïnteresseerd in een Peugeot kunnen naar de nieuwste modellen komen kijken in de pas gerenoveerde showroom.

Citroen Dealer

Begin februari start de derde fase van het project: de bouw van een nieuwe afleveringszone en een showroom voor het merk Citroën.  Binnenkort zal men dus terecht kunnen bij Group Ollivier in Waterloo voor de drie merken van de groep PSA.