Feestelijke opening vernieuwd gebouw Prefamac


Uitbreiding fabrikant chocolademachines in Lummen afgerond

 

Belgische chocolade is bekend tot in de verste uithoeken van de wereld. Als fabrikant van uitmuntende chocolademachines versterkt Prefamac die reputatie. “Om op dit topniveau te blijven meedraaien, werd het nodig om uit te breiden,’ vertelt gedelegeerd bestuurder Myriam Schepers. Aangrenzend aan de bestaande ateliers in de Dellestraat in Lummen werd afgelopen maanden hard gewerkt om een nieuwbouw te realiseren. Vrijdag 23 maart opende het nieuwe gebouw haar deuren met een feestelijke receptie.

 

 

Prefamac nieuwbouw Lummen
Geen
Prefamac heropening nieuwbouw Lummen
Geen
Prefamac heropening nieuwbouw Lummen
Geen

Prefamac is wereldwijd gekend als fabrikant van chocolademachines. Al sinds 1988 produceren ze machines voor de chocoladesector: van industriële tot artisanale toepassingen: machines die smelten, schilferen, koelen, zwieren, transporteren, verwarmen enz. ... Prefamac heeft de oplossing! Het bedrijf onderscheidt zich al jaren door het innovatieve karakter: telkens inspelend op de evoluties en vragen van de markt. Hoewel de referenties van Prefamac uiteenlopen van Frankrijk, Duitsland tot het Midden-Oosten, Mexico en Canada, blijft Azië de voornaamste afzetmarkt (met landen als Indië, Indonesië, Vietnam en Pakistan). Wereldwijd rekenen chocolatiers en fabrikanten van koekjes, biscuits, wafels en cake op de Prefamac machines

Prefamac heropening nieuwbouw Lummen
Geen
Prefamac heropening nieuwbouw Lummen
Geen

Chocoladeland bij uitstek

Dat Prefamac in België gevestigd is, als hét chocoladeland bij uitstek, is geen toeval. “Dat we niet graag willen verhuizen, staat vast. Daarom hebben we gekozen voor een uitbreiding van onze vestiging” licht Myriam Schepers toe. “Ons hoog gekwalificeerd en creatief personeel dat instaat voor de ontwikkeling van machines, had al langer ruimte tekort. Nu het nieuwe gebouw klaar is, hebben we niet alleen extra multifunctionele kantoorruimtes maar ook een creatieve testruimte waar onze klanten terecht kunnen voor co-design en co-creatie van nieuwe lekkere chocoladeproducten. Hier worden de bestelde machines gedesigned, getest, vervolgens opgeleverd en opnieuw gedemonteerd om geleverd te worden.” vertelt Myriam. “De klant vandaag wil designen, creëren, testen, zien, ruiken en bij ons zelfs proeven wat hij koopt. En wij geven hem die kansen en ons advies.”

Samenwerking bouwpartners

Het nieuwe gebouw is een ontwerp van HVC architecten en werd gerealiseerd door De Voordenkers van Mathieu Gijbels uit Opglabbeek “We zijn trots om de bouwdromen van deze straffe Limburgse ondernemer te mogen waarmaken” aldus Dave Beuten, algemeen directeur Mathieu Gijbels.

“Opnieuw een project dat we met de nodige snelheid hebben kunnen bouwen: eind augustus werd de eerste spade in de grond gestoken en nog geen 7 weken later werden de eerste ramen al geplaatst.”. Building Group Jansen nam de afwerking en de technieken in dit project voor hun rekening. Nadat de uitbreiding wind-en waterdicht was, nam Building Group Jansen over voor de totale afwerking en alle technieken. “Myriam is een straffe ondernemer met een uitgesproken smaak. Ze wist zeer goed wat ze wou en opteerde voor een kwalitatieve afwerking met oog voor comfort voor haar medewerkers. Het resultaat is een gebouw met uitstraling, om trots op te zijn.
Prefamac is een innovatief bedrijf en wij zijn dan ook fier dat ze voor ons innovatief product Kay gekozen heeft. Kay is een energiezuinig  plafondsysteem waarin verwarming, koeling, verlichting en akoestiek geïntegreerd worden” aldus Nadia Jansen, CEO Group Jansen.

Het afgewerkte gebouw is dus het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen alle partners in dit goed draaiend bouwteam. “We wisten erg goed wat we van onze nieuwbouw verwachtten om de beste service aan onze klanten te kunnen bieden. Daarom zijn we op zoek gegaan naar de beste partners om dit project te realiseren. De keuze is niet toevallig gemaakt voor bedrijven die kwaliteit hoog in het vaandel dragen” sluit Myriam af.

De nieuwbouw zet tegelijk de deur open voor extra aanwervingen. Prefamac zet haar “ware zoektocht” naar nieuwe krachten verder: zowel in het atelier als op kantoor.

Prefamac opening Mathieu Gijbels
Geen

Dubbel feest!


Vrijdag 23 maart opent het nieuwe gebouw feestelijk de deuren! Meer dan 150 gasten zullen aanwezig zijn om mee te vieren. Want het is twee keer feest. Niet alleen opent het nieuwe gebouw haar deuren, Prefamac viert ineens ook haar 30-jarig bestaan! Ministers Muyters en Vandeurzen zullen aanwezig zijn om een woordje te brengen op deze feestelijke namiddag. “Aan stoppen denken we nog lang niet” aldus Myriam. “Ik doe het veel te graag en er is nog zoveel te doen! Het nieuwe gebouw geeft ons de ruimte om verder te groeien en weer nieuwe pistes te ontdekken. We blijven luisteren naar wat onze klant wilt.”

Bouwpartners Building Group Jansen en Mathieu Gijbels besloten de handen in elkaar te slaan om ook op hun beurt de opening te vieren. Ze bezorgden aan alle buren van het industrieterrein Lummen-Zolder een hart in chocolade om de voltooiing van deze uitbreiding te vieren

Chocoladen harten Prefamac Mathieu Gijbels
Geen
Chocoladen harten Prefamac Mathieu Gijbels
Geen
Jessica Di Dio
Jessica Di Dio
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100