De letterlijke heropbouw van Smither- Oasis is een feit. De wereldwijde en toonaangevende producent van de OASIS® opent vrijdag 17 mei feestelijk de deuren van het splinternieuw gebouw. Na een verwoestende brand, ruim 2 jaar geleden, zijn ze klaar voor een nieuwe start in een nieuw gebouw.

smithers_oasis.jpg
Het nieuwe gebouw van Smither-Oasis in het Europark te Houthalen – Helchteren

Smithers-Oasis is een toonaangevende producent en verhandelaar van OASIS® steekschuim, OASIS® steekschuim gerelateerde producten, OASIS® kweekproducten voor de bloemenindustrie en Floralife naoogstproducten. De stichter van het bedrijf, V.L. Smithers, vond in Ohio in 1954 ’s werelds eerste water absorberende schuim uit die de bloemenindustrie radicaal veranderde. Doorheen de jaren is OASIS® uitgegroeid tot één van de meest vertrouwde en bekendste merken in de industrie. Bloemisten, kwekers, groothandelaars, tuincentra, opleidingscentra voor de bloemsierkunst, retailers, … allemaal behoren ze tot het klantenbestand van Smithers-Oasis. Het Amerikaanse Smithers-Oasis is met méér dan 20 vestigingen een wereldwijde speler die sinds 1969 in België actief is.
 

Nieuwe start na brand

Een verwoestende brand legde, twee jaar geleden, het vorige gebouw in as. Het bedrijf vond in tussentijd onderdak in een aangrenzend huurpand op het Europark in Houthalen-Helchteren. Het nieuwe gebouw is op exacte dezelfde locatie gebouwd en zo is het bedrijf helemaal klaar om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen.

 

Snel, vlot en teamwork

De werken van het nieuwe pand zijn gestart begin oktober 2018 en zijn zeer vlot verlopen. “Wij zijn enorm tevreden om de opening van ons nieuw gebouw op een feestelijke manier te openen.  Het is onze ambitie om op een milieuverantwoorde en proactieve manier handel te drijven. En met de intrek in onze nieuwe kantoren en magazijn kunnen we ons nog beter ontplooien op dit vlak”, Aldus Chris Martens, Managing Director Smithers-Oasis Belgium N.V.
 

Het ontwerp van de nieuwbouw is van de hand van M10 Architecten. De uitvoering was in handen van ‘Voordenkend’ aannemersbedrijf Mathieu Gijbels uit Oudsbergen.