Vanmiddag (13 september 2017) werd het startschot gegeven van de werkzaamheden aan de nieuwbouw van Benedenti Groep in Herentals. Langs de Gareelmakersstraat wordt gewerkt aan een fonkelnieuw gebouw waarin de tandartsenpraktijk, die vandaag nog gevestigd is in de Ernest Claesstraat in Herentals, haar nieuwe thuis zal vinden.

 

Het nieuwe gebouw van Benedenti Groep in Herentals is modern en erop gericht om enerzijds patiënten welkom te doen voelen in een omgeving waarin ze de best mogelijke zorgen ontvangen. Anderzijds om medewerkers de best mogelijke werkomgeving te bieden.

Benedenit Group nieuwbouw Herentals d&a architecten
Geen

De Benedenti Groep is vandaag actief in 7 vestigingen, waaronder Herentals. Het huidige gebouw in de Ernest Claesstraat in Herentals werd te klein voor de groeiende groep van tandartsen. Vandaar dat een verhuis zich opdrong.  Het nieuwe gebouw heeft plaats voor extra tandartsen, gezien Benedenti Groep doorlopend op zoek is naar nieuwe medewerkers. Daarnaast werd er ook ruimte voorzien om een eigen laboratorium in te richten op deze locatie.

Gestoeld op gedeelde waarden, vinden de verschillende tandartsen en ondersteunend personeel elkaar dagelijks in hun missie om een glimlach teweeg te brengen. Zowel bij hun patiënten als bij elkaar. Want samen werken is voor een stuk ook samen leven. Dat doen ze bij Benedenti liefst op zo een aangenaam mogelijke manier.

timecapsule wordt ingegraven Bendenti Herentals
Geen

Het ontwerp van het nieuwe gebouw is een ontwerp van d&a architecten, in samenwerking met Studio Tolleneer voor het interieur. De uitvoering is in handen van De Voordenkers van Mathieu Gijbels. “We vonden het belangrijk om een sterk team rondom ons te vormen dat begrijpt waar we naartoe willen” vertelt Rik Claes, gedelegeerd bestuurder Benedenti Groep. “Dit project is voor ons méér dan een nieuw gebouw. We ondernemen hier in kader van gezondheid maar we willen tegelijk ook gezond ondernemen. En dat doe je best op een constructieve manier: door samenwerking.”

"Het is deze samenwerking die we in de verf willen zetten en verzegelen vandaag wanneer we het startschot geven van de bouwwerken" vult Mathi Gijbels, CEO aannemersbedrijf Mathieu Gijbels aan. Daarom werd een tijdcapsule voorgesteld: een boodschap aan een onbekende in de toekomst over wat er op deze plek in de Gareelmakersstraat op 13 september 2017 gebouwd werd. Een intentieverklaring die door alle partijen ondertekend werd, vervolgens opgeborgen en ingegraven in de grond waar deze deel zal blijven uitmaken van het nieuwe gebouw.

tijdscapsule Mathieu Gijbels
Geen
Wouter Torfs Rik Claes Bedenti Groep
Geen
Mathieu Gijbels
Geen
Mathieu Gijbels
Blauw
Rik Claes Benedenti Groep
Geen
d&a architecten
Geen
Mathi Gijbels ondertekent
Geen
Lize Tegenbos ondertekent
Geen
Tijdscapsule gaat dicht
Geen

"Vandaag, woensdag 13 september 2017, geven ondergetekenden bouwheren, architecten en aannemer het feestelijk startschot dat de werkzaamheden van nieuwbouwpraktijk Benedenti Groep inluidt.

Vanuit deze samenwerking zal de volgende maanden een nieuw gebouw groeien waarin Benedenti Groep zich in Herentals zal vestigen. Ooit zal deze boodschap terug het daglicht zien. Wie u ook bent, in welke eeuw u ook leeft, of het gebouw nog in gebruik is of niet, weet dat om dit prachtige project te realiseren ondergetekenden de handen in elkaar hebben geslagen voor een project waarover in Herentals en wijde omgeving met trots werd gecommuniceerd.

We streefden niet enkel naar kwaliteit in het afgewerkte product maar ook naar een kwalitatieve samenwerking. Een samenwerking waar de sterktes van alle partijen naar voren werden geschoven. Want door de expertise van elke partij te combineren slagen we erin om 1 + 1 op te tellen tot 3. Vandaag 13 september 2017 wordt het symbolische startschot van de werkzaamheden gegeven.

Werkzaamheden die steunen op een gedeelde visie om vandaag de fundering te leggen voor de toekomst. Op deze funderingen worden muren van begrip gebouwd, ramen met een open blik op de wereld, een dak als bescherming voor dit ondernemend gedachtegoed. Want bouwen doen we vandaag niet enkel voor betere mondhygiëne en gezondere tanden. We bouwen om gezonder te zijn, om ook beter te ondernemen.

Zo bouwen we mee aan een betere toekomst. En die toekomst begint vandaag."

nieuwbouw Benedenti Groep Herentals
Geen
nieuwbouw Bendenti Groep Mathieu Gijbels
Geen
ondertekening
Geen
MathieuGijbels
Geen
Mathieu Gijbels
Geen
Mathieu Gijbels
Groen