Bilzen – Buiten leven heeft de laatste jaren enorm aan terrein gewonnen. De Covid pandemie heeft de trend ‘buiten is het nieuwe binnen’ nog meer in de verf gezet.  Het terras is niet enkel een plaats waar je tot rust komt, maar ook een plaats waar je je veilig voelt. Het Limburgse Tribù is altijd koploper in high-end buitenmeubilair geweest. Dit zorgde de laatste 8 jaar voor een mooie jaarlijkse groeicijfers die gepaard gingen met investeringen en uitbreidingen. Om deze groei nog meer te ondersteunen investeert Tribù in een nieuwe productiehal. De werken zijn vorige maand gestart onder leiding van Limburgs bouwbedrijf Mathieu Gijbels naar een ontwerp van architectenbureau Atelier 229.

Buitenleven trend neemt toe

Zaakvoerder bij Tribù Koen De Cock: “We merken dat onze klanten wereldwijd extra investeren in hun buitenruimtes, zowel privé klanten als luxehotels. Voor privé klanten zien we een versterkte cocooning trend in de tuin, voor hotels en restaurants is het een pure noodzaak. Hun klanten voelen zich buiten meer op hun gemak en zij investeren in functie van hun klanten. We verwachten dat deze trend zich nog enkele jaren zal doorzetten, daarom investeren we in extra productiecapacteit. We nemen ook 5 extra mensen aan, gespreid over onze verschillende afdelingen.”
De huidige assemblagehal van 1000m2 begint krap te worden om aan de vraag te voldoen. Om het productieproces van de assemblage uit te breiden, besloot Tribù haar hypermoderne hoofdkwartier uit te breiden  met een productiehal van 2400m2 die dezelfde high-end afwerking als het hoofdgebouw krijgt. In dit project investeert Tribù ruim 2 miljoen euro.

Productiehal die gezien mag worden

Voor de bouw van deze prestigieuze productiehal doet de meubelspecialist beroep op bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit Oudsbergen. “Tribù kiest ervoor om voor dit productieproces een nieuwe hal te zetten, die dezelfde high-end afwerking en uitstraling krijgt als het hoofdgebouw.  Op die manier behouden we de luxueuze look-and-feel die het bedrijf erg typeert” vertelt André Vos, bouwadviseur bij Mathieu Gijbels.  “Niet alleen komt er een uitbreiding van het gebouw, ook in het huidige pand zullen er verschillende aanpassingswerken gebeuren. Op die manier zal de werkflow binnen het bedrijf geoptimaliseerd worden. Het einde van de werken is momenteel voorzien voor het einde van dit jaar.”
Albert Bogemans, projectleider bij Tribù: “ Aangezien de wereldwijde vraag momenteel hoger is dan we midden maart verwacht hadden, hebben we extra druk op het bouwbedrijf gezet. Dankzij de goede relatie – dit is reeds de 4e samenwerking - en de flexibiliteit die Mathieu Gijbels aan de dag legt, konden zij perfect op onze wensen ingaan.”
 

Plant of the future

Deze nieuwe productiehal is de eerste fase in Tribù’s “Plant of the Future” plan. Uiteindelijk zal de “Plant of the Future” site 4 productiehallen vestigen die op een ultra flexibele manier zullen voldoen aan de noden van hun klanten wereldwijd. Fase 1 zal opgeleverd worden tegen December 2020.

Koen De Cock, Lode De Cock, Tom De Cock, Tribu, Bilzen, exclusieve buitenmeubilair, Mathieu gijbels
Geen

 

Tribù is een familiebedrijf uit Bilzen, waarvan het exclusieve buitenmeubilair de terrassen van high-end hotels over de hele wereld – en zelfs de huizen van sterren zoals Brad Pitt en Kim Kardashian – siert. Het bedrijf plant een nieuwe productiehal op een gloednieuwe site vlakbij hun huidig hoofdkwartier.
(vlnr: Koen De Cock, Lode De Cock, Tom De Cock)

Bouw- of renovatieplannen?
Leg ze in handen van De Voordenkers!

CONTACTEER ONS HIER

David Leroy
Commercieel directeur
0032 89 819 100