De werken aan de nieuwe garage van Volvo Reiff zijn gestart. Volvo Reiff wilde graag haar 2 garages in Verviers en Welkenraedt onderbrengen op 1 locatie. De perfecte plaats vonden ze in Chaineux. De werken aan de nieuwe garage gebeuren onder leiding van bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit Oudsbergen, naar een ontwerp van Beck Architecture. 

volvo_reiff_render_0.jpg

Ideale locatie

Volvo Reiff werd in 1992 opgericht in Welkenraedt en is ondertussen 28 jaar oud. In 1999 opende de dealership een tweede garage in Verviers. Dit jaar vonden ze de kans om een garage te bouwen tussen de 2 locaties in Verviers en Welkenraedt in. “Een buitenkans die we niet hebben laten liggen” vertelt Dimitri Reiff, afgevaardigd bestuurder bij Volvo Reiff. “Het is de opportuniteit van de locatie die het project heeft bepaald. Het biedt niet enkel een zeer goede toegankelijkheid voor al onze klanten, maar zorgt er ook voor dat we de ruimte hebben om een moderne showroom en werkplaats te bouwen en op die manier de beste service voor onze klanten kunnen blijven bieden. De nieuwe garage zal ook gemakkelijk bereikbaar zijn, want het ligt vlak langs de E40 en de E42. Ook onze Duitstalige klanten zijn we niet vergeten want we hebben berekend dat de reistijd naar de nieuwe locatie maar 2 minuten langer duurt dan naar onze andere garages.”

De fusie van de 2 garages zal geen invloed hebben op het personeelsbestand, verzekert Dimitri Reiff. "Integendeel, we zijn een familiebedrijf, niet alleen vanwege de aanwezigheid van de Reiff-familie in het bedrijf, maar ook vanwege de anciënniteit van onze jonge medewerkers. De nieuwe garage zal een nieuwe en moderne omgeving bieden aan onze teams en er ook voor zorgen dat onze krachten gebundeld worden.”

Werken aan de toekomst

De werken aan de nieuwe garage zijn deze maand van start gegaan. “Volvo Reiff koos als inspiratiebron zuiverheid, betrouwbaarheid en het scandinavische design voor de toekomstige Chaineux-dealership.” Vertelt Arnaud Roquet, bouwadviseur bij Mathieu Gijbels. “Wij zullen een volledig nieuwe garage bouwen, die de ruimte geeft om het volledige gamma Volvo cars aan te bieden. Daarnaast zal er ook een wagenpark voor tweedehandsauto’s gebouwd worden, die groter is dan op de andere locaties en een bezorgingsruimte die nog gezelliger, groter en comfortabeler is.”

Volvo Reiff voorziet om in het voorjaar van 2021 te verhuizen.
 

Bouw- of renovatieplannen? Leg ze in handen van De Voordenkers!

Contacteer ons hier.

David Leroy
Commercieel directeur
0032 89 819 100