Werken gestart nieuw hoofdkantoor met distributiecentrum Horeca Van Zon

Vanaf eind 2020 zal Horeca Van Zon de zon zien ondergaan in Hamont-Achel en terug zien opgaan in Lommel.

De grondwerken zijn gestart op het Kristalpark in Lommel. Eind dit jaar zal Horeca Van Zon haar intrek nemen in haar nieuwe hoofdkantoor met distributieruimte. Het bedrijf dat de afgelopen 55 jaar haar thuisbasis had in Hamont-Achel zal dus compleet verhuizen naar de nieuwe stek van maar liefst 14.000m² in Lommel. Die 14.000m² zal gebouwd worden door bouwbedrijf Mathieu Gijbels, naar een ontwerp van HVC Architecten.

nieuw kantoorgebouw horeca van zon lommel gebouwd door De Voordenkers ontwerp HVC architecten
Geen

55 jaar geleden begon alles voor Horeca Van Zon in Hamont-Achel. Het bedrijf kende een enorme groei over de jaren heen en telt momenteel al meer dan 4 vestigingen en ruim 200 medewerkers of ‘zonnetjes’ zoals ze dat zeggen bij Horeca Van Zon. “Het is voor ons een enorm moeilijke beslissing geweest om ons kantoor in Hamont-Achel achter ons te laten, maar die stap moest gezet worden. Het gebouw was oud en niet meer efficiënt. Nu gaan we voor meer ruimte, meer magazijn, meer voorraad en natuurlijk meer service voor onze klanten.” Vertelt Marion Van Zon, zaakvoerder bij Horeca Van Zon.

14.000m² ruimte
De nieuwe site zal 14.000m² in beslag nemen. “Er komen veel technieken bij kijken. Zo zal het nieuwe gebouw onder andere een grote diepvries, koelcel en warehouse bevatten, maar ook een eigen krattenwasserij, truckcarwash en tankstation.” Vertelt Robby Engelen, projectleider bij Mathieu Gijbels. “Deze ruimte biedt ook meer plaats om onze klanten nog beter te bedienen” gaat Marion Van Zon verder. “ En doordat de ruimtes groter zijn dan die in Hamont-Achel, zullen we ook meer zonnetjes kunnen tewerkstellen.” Besluit Marion Van Zon.

horeca van zon lommel nieuwbouw hoofdkantoor
Geen

 

Het is de derde keer dat Mathieu Gijbels in bouwteam mag bouwen met Horeca Van Zon. Vorige keer bouwden De Voordenkers een gloednieuwe Cash & Carry in Beerse. Over die samenwerking was Marion Van Zon duidelijk, ze vond het "heerlijk". Ontdek in onderstaande video waarom.

marion van zon horeca van zon mathieu gijbels testimonial
Ontdek Marion Van Zon haar verhaal

 

Ook in bouwteam bouwen? Contacteer ons!

david.leroy@gijbels.be

David Leroy
Commercieel directeur
0032 89 819 100