De werken op het nieuwe bedrijvenpark Het Looi, gelegen op de bedrijvenzone Schoonhees (Hofstraat), zijn van start gegaan. Projectontwikkelaar Futurn zal op de site van 7.500 m² meer dan 20 bedrijfsgebouwen ontwikkelen voor KMO’s. Futurn wil met bedrijvenpark Het Looi een betaalbaar aanbod creëren zodat lokale bedrijven de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen binnen de eigen gemeente. De bouwwerken worden uitgevoerd door Mathieu Gijbels. Het ontwerp is van de hand van D&A Architecten. De oplevering is voorzien in september 2019.

Het nieuw te ontwikkelen bedrijvenpark “Het Looi” is gelegen vlakbij het centrum van Tessenderlo vlakbij de E313. Het Looi is een nieuw project van Futurn volgens het beproefde concept wat al op zovele locaties haar succes heeft bewezen. De bouwwerken worden uitgevoerd door Mathieu Gijbels. Het ontwerp is van de hand van D&A Architecten.


Frederik Baert, Futurn: “De ontwikkeling van dit nieuwe bedrijvenpark is een mooi voorbeeld van de core business van Futurn, namelijk bestemde industrieterreinen via maximaal ruimtegebruik invullen. Duurzaam ondernemen betekent immers ook efficiënter omgaan met schaarse ruimte. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat 22 bedrijven uit de regio een nieuwe kwalitatieve thuis vinden voor de verdere uitoefening of uitbreiding van hun activiteiten.”


Volgens een studie van STATBEL in 2018 blijft het aantal ondernemingen in Tessenderlo doorheen de jaren gestaag groeien waardoor de nood aan dergelijke (kleinere) bedrijfsruimten groot blijft. Burgemeester van Tessenderlo Fons Verwimp: “Tessenderlo is van oudsher een magneet voor bedrijven. Wij willen dan ook blijven investeren om zo lokale bedrijven de kans te geven verder te


kunnen blijven groeien. Dit nieuwe park Het Looi zorgt tevens voor heel wat extra werkgelegenheid en een uitbreiding van onze lokale economie.”
Dat er nood is aan dit type bedrijfsruimten blijkt eveneens uit de verkoop, reeds 40% van de units is nog vóór de start van de werken verkocht of gereserveerd, een bewijs van de grote ondernemingszin in Tessenderlo. Bedrijven uit tal van sectoren zoals Bergen Security, Hawk Wheels, RSTB en Marc Wouters vonden reeds hun toekomstige nieuwe thuis op Het Looi.


Eenmaal het project volledig ontwikkeld, zal het goed zijn voor zo’n 50-tal arbeidsplaatsen.

Werken gestart op nieuw bedrijvenpark Het Looi te Tessenderlo!
Geen
Werken gestart op nieuw bedrijvenpark Het Looi te Tessenderlo!
Geen
Geen
Geen
Geen
Jessica Di Dio
Jessica Di Dio
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100