Een indrukwekkende showroom en aangrenzend atelier met de naam “Audi Premium Centre Luik” , daarvoor tekende Zwitserse autoreus Emil Frey midden september met aannemersbedrijf Mathieu Gijbels uit het Limburgse Oudsbergen. 

Zwitsere autoreus Emil Frey laat eerste grote garage in België door aannemersbedrijf Mathieu Gijbels bouwen
Geen

Het bedrijf dat in 1924 opgericht werd als familiebedrijf, is één van de grootste automotive retailorganisaties in Europa en deed 2 jaar geleden zijn intrede in België. Vooral in de provincie Luik wist Emil Frey aan terrein te winnen, want op korte tijd hebben ze een 24-tal autogarages in hun bezit. De bouwplannen van hun eerste grote eigen garage in België gaven ze in handen van aannemersbedrijf Mathieu Gijbels uit Oudsbergen.

Voormalige Deravet-vestiging omgetoverd tot Audi Premium Centre Luik

Voor Emil Frey is Audi Premium Centre Luik het eerste grote bouwproject in België. Ze hebben al verschillende garages in Luik waaronder Audi, VW, Skoda, Seat en Renault, maar de droom van het bouwen van een eigen garage in Luik groeide sterk. Het Zwitserse bedrijf zette de zinnen op de voormalige Deravet-vestiging langs de Boulevard Frankignoul. Emil Frey gaf eind september 2019 de bouwplannen in handen van Mathieu Gijbels.

Om de Deravet-vestiging om te toveren tot een Audi Premium Centre, werd het project in 3 zones opgedeeld: zone A, zone B en zone C. Zone A en zone B omvatten het atelier en opslagplaats en zone C de showroom. Dit prestigieuze project hield heel wat uitdagingen in. Een van die uitdagingen was dat zone C af moest zijn eind december 2019, zodat de showroom kon openen voor het autosalon 2020. “Dat betekende voor ons dat we 3 maanden de tijd hadden vanaf de toekenning van het contract, om de oude Deravet-vestiging te strippen, een uitbreiding te bouwen en er een prachtige Audi showroom van te maken.  Dat is ons gelukt en daar zijn we erg trots op” vertelt Dave Beuten, algemeen directeur Mathieu Gijbels. “Over een paar maanden zullen we ook profiteren van een ultramoderne werkplaats die ons in staat zal stellen om diensten van topkwaliteit aan te bieden, met name voor het zeer complete gamma van elektrische en plug-in hybride voertuigen dat we aanbieden" voegt Barbara Branle, Marketing Manager van de Emil Frey Group Belgium toe. Want momenteel zijn de werken aan zone A en zone B volop bezig, die tegen de zomervakantie af zullen zijn.

Voormalige Deravet vestiging wordt Audi Prmeium centre
Geen

 

 

Het gebouw voor de werken.

 

 

Het gebouw nadat zone C werd afgewerkt.

nieuwe audi premium centre in luik gebouwd door Mathieu Gijbels voor Emil Frey
Geen

 

Ook bouwplannen? Contacteer ons!

David.Leroy@gijbels.be

David Leroy
Commercieel directeur
0032 89 819 100