Over dit project

A12 Shopping wordt ontwikkeld door Quest for Property, een Belgische vastgoedontwikkelaar en is gelegen langs de – hoe kan het anders – A12 Brussel Antwerpen. ‘We hebben de site in 2003 overgenomen. Hij stond destijds te verkommeren. Maar de gebouwen waren van prima kwaliteit, er was voldoende parking en we geloofden sterk in een groot klantenpotentieel” zegt Bruno Janssens van Quest for Property.

Mathieu Gijbels was hoofdaannemer van het project. ‘Het was een huzarenstukje omdat het winkelcentrum toegankelijk en bereikbaar moest blijven tijdens de bouwwerken’ zegt Ilse Dalemans van Mathieu Gijbels. ‘In de winkelzone, waar nu Leonidas zit, hebben we een gigantische stofwand opgetrokken zodat er nog steeds kon worden gewinkeld bij H&M”. “Een verbouwing doen terwijl het winkelcentrum moet openblijven is altijd een uitdaging”, vertelt projectleider Benny Bosmans van Mathieu Gijbels.

Architectenbureau Janssens G.C.V.

5 nieuwe retailers gelanceerd op Shopping A12

Een hal vol genodigden zag hoe op 14 december 2017 de vijf nieuwe winkels (Hema, Proximus Store, Panos, Ici Paris XL en Leonidas) van het retail park A12 Shopping in Schelle plechtig onthuld werden. De vijf splinternieuwe zaken ontvingen hun allereerste klanten tijdens een avond die in het teken stond van een geslaagde herontwikkeling en het winkelen van de toekomst.

Bruno Janssens vertelde trots aan meer dan 220 genodigden hoe het retail park in de loop van het laatste decenium geleidelijk ontwikkelde van een place NOT to be in 2003 tot een absolute nummer 1-locatie binnen het Belgisch perifeer winkellandschap. ‘Waar een wil is, is een weg,’ zou grootvader Janssens zijn kleinzoon hebben ingefluisterd. Bruno had de wil en heeft de weg gevonden want maakte met ‘Quest for Property’ van Shopping A12 een succesverhaal.    

A12 shopping Schelle | Mathieu Gijbels
Geen
A12 shopping Schelle | Mathieu Gijbels
Geen
A12 shopping Schelle | Mathieu Gijbels
Geen

Het winkelen van de toekomst

Gino Van Ossel, een van Europa's toonaangevende experts in retailmanagement en trademarketing, nam het woord over en vertelde aan een geëntertaind publiek hoe vandaag verkoop nog steeds voor 91 % wordt gerealiseerd in een winkel tegen 9 % via het internet. Een situatie die niet zal blijven duren, uiteraard, maar langzaam zal veranderen. De uitdaging van de retailer van de toekomst zal zijn de klant een meerwaarde te bieden, een unieke winkelervaring, waar geen webshop tegenop kan.  

Van Ossel legde ook de voordelen bloot van een retail park. Hij gaf aan hoe een park als A12 Shopping het midden houdt tussen baanwinkels en de winkelcentra in de steden. Winkels in een retail park combineren volgens Van Ossel the ‘Best of Both Worlds’. Ze bezetten de minder dure winkelruimten en hebben parkeerruimte beschikbaar voor de deur, net zoals winkels aan de baan. Anderzijds bieden ze hun klanten meer dan een hop-in-hop-out ervaring bij diezelfde baanwinkel, maar het plezier en de gezelligheid vergelijkbaar met die van de stedelijke winkelcentra.

A12 shopping Schelle | Mathieu Gijbels
Geen
A12 shopping Schelle | Mathieu Gijbels
Geen
Geen

Onder impuls van ontwikkelaar Quest For Property breidt retailpark A12 Shopping in Schelle uit. Er komen vijf nieuwe zaken en een co-working ruimte bij.

“Er is niets statisch aan het managen van een retailpark. Retail betekent een constante beweging. De klant vertoont een veranderend koopgedrag waarop je moet blijven reageren”, zei Bruno Janssens, Managing Director van Quest for Property, in 2011, en bij A12 Shopping beweegt er wel degelijk het een en ander. Het retailpark verwelkomt HEMA, ICI Paris XL, Leonidas, Panos en Proximus. Er zijn nu ook gemeubelde kantoorruimtes die als co-working space bestemd zijn voor de retailers en hun medewerkers.

Lees hier het volledige artikel.

A12 shopping Schelle | Mathieu Gijbels
Geen
A12 shopping Schelle | Mathieu Gijbels
Geen

Co-working

Half januari wordt de co-working space boven de Hema-winkel opgeleverd. Deze ruimte zal plaats bieden aan vaste kantoren van Kvik en een hele boel flex-plekken, enkele ‘bubbles’ en een grote vergaderzaal voor medewerkers van de winkels in het retail park.

A12 shopping Schelle | Mathieu Gijbels
Geen
A12 shopping Schelle | Mathieu Gijbels
Geen
A12 shopping Schelle | Mathieu Gijbels
Geen
A12 shopping Schelle | Mathieu Gijbels
Geen
debora suranno onthaalmedewerkster bouwbedrijf mathieu gijbels limburg
Debora Suranno
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100