Over dit project

Gasim IV werd, net als Gasim III, ontworpen door het Gentse architectenbureau NERO en gebouwd door aannemer Mathieu Gijbels. “De bouwwerken zijn gestart in oktober en de oplevering is gepland voor half april”, zegt Ingeborg. In totaal zal Gasim dan 27 huurders tellen, waaronder ook tankstation Dats dat op het terrein gevestigd is.

NERO bvba
gasim IV bouwt loodsen met bouwbedrijf mathieu gijbels
Geen

Gasim nv werd opgericht in 1991 na een splitsing van de bedrijfsterreinen en gebouwen op de Wiedauwkaai uit de firma Gandagas company nv. Gandagas was het bedrijf van kolenhandelaar Gabriël Van Driessche die in 1959 geloofde in de nieuwste energie nl. propaangas in flessen. Dochter Daisy Van Driessche nam al snel de zaak over met haar echtgenoot Wim Symons en samen professionaliseerden ze Gandagas. Er werd een vulcentrum voor flessen opgericht Gasbottling nv, waardoor de meest risicovolle activiteiten (het vullen en de stockage van gas) verhuisden van de Wiedauwkaai (gelegen naast een woongebied) naar de Haven van Gent.

In 2005 namen de dochters Ingeborg en Christina Symons over van mama Daisy en Gandagas veranderde van naam naar Multigas nv na een overname van een gelijknamig vulcentrum in Tienen. In 2016 volgde de bouw van Gasim III, dat bestond uit 7 halls van elk 125m2. Nu, drie jaar later, werd besloten om deze opstelling te spiegelen aan de achterkant van het Gasim III gebouw en 9 nieuwe loodsen te bouwen. “Deze kleinere halls zijn ideaal voor kleine zelfstandigen en start-ups. De ligging aan de Wiedauwkaai, vlakbij de R4 en toch ook kort bij het centrum van Gent, is bovendien een pluspunt. Nog voor ze wind en waterdicht waren, hadden alle 9 loodsen dan ook reeds een huurder gevonden.”

Geen

 

 

Gasim III in 2016.

 

Bouwdromen? Wij helpen ze graag realiseren.

david.leroy@gijbels.be.

David Leroy
Commercieel directeur
0032 89 819 100