Over dit project

Sinds 1988 produceert Prefamac zoetwarenmachines voor de chocoladesector en voor industriële fabrikanten van koekjes, biscuits, wafels en cake. Voor de verwerking van chocolade tot aan het finale eindproduct (pralines, truffels, koekjes, ...) beschikt Prefamac over een uitgebreid gamma standaard en op maat gemaakte kwaliteitsmachines. En dat zowel voor industriële als artisanale toepassingen.

Bekijk de TVL reportage hier.

HVC Architecten

Lekkerste werf van Limburg vind je in Lummen: uitbreiding fabrikant chocolademachines Prefamac van start!

Belgische chocolade is bekend tot in de verste uithoeken van de wereld. Als fabrikant van uitmuntende chocolademachines versterkt Prefamac die reputatie. “Om op dit topniveau te blijven meedraaien, werd het nodig om uit te breiden,’ vertelt gedelegeerd bestuurder Myriam Schepers.

Aangrenzend aan de bestaande ateliers wordt nu een nieuwbouw gerealiseerd. Prefamac is wereldwijd gekend als fabrikant van chocolademachines. Al sinds 1988 produceren ze machines voor de chocoladesector: van industriële tot artisanale toepassingen: machines die smelten, schilferen, koelen, zwieren, transporteren, verwarmen enz. ... Prefamac heeft de oplossing. Het bedrijf onderscheidt zich al jaren door het innovatieve karakter: telkens inspelend op de evoluties en vragen van de markt. Hoewel de referenties van Prefamac uiteenlopen van Frankrijk, Duitsland tot het Midden-Oosten, Mexico en Canada, blijft Azië de voornaamste afzetmarkt (met landen als Indië, Indonesië, Vietnam en Pakistan). Wereldwijd rekenen chocolatiers en fabrikanten van koekjes, biscuits, wafels en cake op de Prefamac machines.

De werfpubliciteit die de werkzaamheden aankondigt, met een knipoog naar de chocolademachinemaker Prefamac. Dat Prefamac in België gevestigd is, als hét chocoladeland bij uitstek, is geen toeval. “Dat we niet graag willen verhuizen, staat vast. Daarom hebben we gekozen voor een uitbreiding van onze vestiging” licht Myriam Schepers toe. “Ons hoog gekwalificeerd en creatief personeel dat instaat voor de ontwikkeling van machines, had al langer ruimte tekort."

Geen

Als het nieuwe gebouw klaar is, hebben we niet alleen extra multifunctionele kantoorruimtes maar ook een creatieve testruimte waar onze klanten terecht kunnen voor het co-designen en co-creëren van nieuwe lekkere chocoladeproducten. Hier worden de bestelde machines gedesigned, getest, vervolgens opgeleverd en opnieuw gedemonteerd om geleverd te worden.” vertelt Myriam. “De klant vandaag wil designen, creëren, testen, zien, ruiken en bij ons zelfs proeven wat hij koopt. En wij geven hem die kansen en ons advies.”

Het nieuwe gebouw is een ontwerp van HVC architecten en wordt gerealiseerd door De Voordenkers van Mathieu Gijbels uit Opglabbeek. Building Group Janssen zorgt voor de afwerking en de technieken in dit project. Het afgewerkte gebouw zal het resultaat zijn van een succesvolle samenwerking tussen alle partners in een goed draaiend bouwteam. “We wisten erg goed wat we van onze nieuwbouw verwachtten om de beste service aan onze klanten te kunnen bieden. Daarom zijn we op zoek gegaan naar de beste partners om dit project te realiseren. De keuze is niet toevallig gemaakt voor bedrijven die kwaliteit hoog in het vaandel dragen” sluit Myriam af. De nieuwbouw zet tegelijk de deur open voor extra aanwervingen. Prefamac zet haar “ware zoektocht” naar nieuwe krachten verder: zowel in het atelier als op kantoor.

Geen
Geen

Lekkere nieuwbouw in Lummen

Prefamac, de internationale fabrikant van chocolademachines, heeft het licht op groen gezet voor een gevoelige uitbreiding. Het bedrijf van Myriam Schepers kampt met plaatsgebrek en zal extra kantoren en een creatieve testruimte laten bouwen.

Prefamac maakt al sinds 1988 machines voor de industriële en artisanale chocoladesector. Ze dienen om chocolade te smelten, schilferen, koelen, zwieren, transporteren, verwarmen, enzovoort.

Lees hier het volledige artikel dat verscheen op Made in Limburg.

Geen
Geen

Dubbel feest!

Vrijdag 23 maart 2018 opende het nieuwe gebouw feestelijk de deuren! Meer dan 150 gasten zullen aanwezig zijn om mee te vieren. Want het is twee keer feest. Niet alleen opent het nieuwe gebouw haar deuren, Prefamac viert ineens ook haar 30-jarig bestaan! Ministers Muyters en Vandeurzen zullen aanwezig zijn om een woordje te brengen op deze feestelijke namiddag. “Aan stoppen denken we nog lang niet” aldus Myriam. “Ik doe het veel te graag en er is nog zoveel te doen! Het nieuwe gebouw geeft ons de ruimte om verder te groeien en weer nieuwe pistes te ontdekken. We blijven luisteren naar wat onze klant wilt.”

Bouwpartners Building Group Jansen en Mathieu Gijbels besloten de handen in elkaar te slaan om ook op hun beurt de opening te vieren. Ze bezorgden aan alle buren van het industrieterrein Lummen-Zolder een hart in chocolade om de voltooiing van deze uitbreiding te vieren.

Geen
Geen

 

Het nieuwe gebouw is een echte parel!

Prefamac Lummen Mathieu Gijbels
Geen
Prefamac Lummen Mathieu Gijbels
Geen
Prefamac Lummen Mathieu Gijbels
Geen
Prefamac Lummen Mathieu Gijbels
Geen
Prefamac Lummen Mathieu Gijbels
Geen
Prefamac Lummen Mathieu Gijbels
Geen
Prefamac Lummen Mathieu Gijbels
Geen
Prefamac Lummen Mathieu Gijbels
Geen
Geen
Prefamac Lummen Mathieu Gijbels
Geen
Prefamac Lummen Mathieu Gijbels
Geen
Prefamac Lummen Mathieu Gijbels
Geen
Prefamac Lummen Mathieu Gijbels
Blauw
Jessica Di Dio
Jessica Di Dio
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100