Projectingenieur bouw

Het bedrijf

Hoe Mathieu Gijbels industriebouw persoonlijk en menselijk maakt

NV Mathieu Gijbels is een toonaangevende aannemer in de Belgische industriebouw. Sinds 1969 werken we aan een vooruitstrevend en vernieuwend professioneel bouwbedrijf waarin onze familiale waarden centraal staan. Vandaag delen we die overtuiging met meer dan 300 collega’s die we De Voordenkers noemen.

De Voordenkers zijn ervaren vakmensen die een brede beroepskennis aanvullen met klantgerichtheid en empathie. Zij willen groeien en hun klanten ontzorgen. Want Voordenken is antwoorden geven vòòr de vragen komen. Voordenken is onze instelling en drijfveer bij Mathieu Gijbels. Voordenken is de motor van onze groei. Zo realiseren we elk jaar 150 projecten in België, Zuid-Nederland en Noord-Duitsland. Het resultaat daarvan zijn enthousiaste klanten en een omzet van 85 miljoen euro.

Dat is geen doel op zich, maar vooral een gevolg van onze visie en werkwijze. Mathieu Gijbels streeft een levenslange klantenrelatie na, gevoed door tevredenheid, veiligheid en onberispelijke kwaliteit. Dat is de basis van al onze activiteiten: nieuwbouw, service & onderhoud en renovatie. Daarin creëren we dezelfde uitstekende beleving met een breed team. Want Voordenkers vinden we in alle domeinen, expertises en beroepen. Omdat Voordenken een attitude is. Het is een kenmerk van ondernemende, creatieve professionals die willen groeien. Herken jij jezelf in dat profiel? Kom ons team dan versterken en neem contact op met Mathieu Gijbels. Welkom!

Lees meer
Over de job

We willen onze afdeling ENGINEERING versterken met PROJECTINGENIEUR.

 

Onze Projectingenieur wordt een m/v die een verschil kan maken. Engineering is een geïntegreerd ingenieursbureau binnen NV Mathieu Gijbels. In een vroeg stadium zitten onze ingenieurs en het interne bouwteam samen met klant en architect. Ze kunnen hen opportuniteiten en valkuilen aanduiden in het ontwerp, met hen de voor-en nadelen van bepaalde keuzes bespreken en samen met het interne bouwteam ook de budgettaire consequenties meegeven. Zo streven we naar een project op maat van de klant, optimaal aangepast aan zijn/haar wensen. Dit noemen wij “ Voordenken”.

  • Zo is onze projectingenieur een partner in ons samenwerkingsmodel met klant en architect
  • Onze m/v heeft een brede bouwkundige interesse, die niet enkel beperkt is tot stabiliteit. Onze klanten hebben immers ook vragen en noden over energie, akoestiek, brandveiligheid enz… Een echte Voordenker kent de verbanden tussen de verschillende vakgebieden en kan de klant hierin adviseren.
  • Als teamspeler beschik je over sterke communicatieve vaardigheden. Je kan goed luisteren naar de noden en behoeften van de bouwpartners en weet deze te vertalen in oplossingen, die je op een heldere, overtuigende manier kan overbrengen. Wanneer je dit ook in het Frans kan, is dit een pluspunt.
  • Daarom beschikt hij/zij over een masteropleiding in de Bouwkunde (Ir of Ind.ing). Onze projectingenieur is een echte teamspeler en beschikt daarenboven over een sterke bouwkundige kennis om stabiliteitsstudies op een zelfstandige manier op te leveren.
  • Een eerste ervaring is een pluspunt, geen absolute vereiste.

Ben jij de Projectingenieur die we zoeken, ken jij jezelf in dit profiel, laat het ons dan snel weten! Ons team is klaar om je aan boord te halen.

Kerncompetenties van Voordenken in Engineering

1. Hoe je tevreden klanten en collega’s maakt: klantgerichtheid

De Projectingenieur die wij zoeken reproduceert niet wat er gevraagd wordt. Je denkt verder dan het plan dat op tafel ligt om dat plan nog beter aan te passen aan de noden van de klant. Zo kom je tot oplossingen voor onze klanten en je interne klanten zodat zij hun rol van Voordenker nog beter kunnen spelen. Je neemt dus persoonlijk de verantwoordelijkheid voor de te behalen doelstellingen en resultaten. Je bent een keten-denker en deelt graag je kennis en expertise zodat samenwerken een duidelijke meerwaarde krijgt.

2. Hoe je bewijst dat Projectingenieur een creatieve job is: diepe professionele nieuwsgierigheid

Onze Projectingenieur ontdekt blinde vlekken in een project. Je kan oplossingen voorstellen die soms verder gaan dan je eigen vakgebied. Zo bewijs je dat nieuwsgierigheid een geweldige eigenschap is. Je zoekt altijd naar betere oplossingen en blijft ons verassen  zodat wij allemaal onze klanten hetzelfde fijne gevoel kunnen bieden. Dat vergt creativiteit en innovatie. Je bent kortom een nieuwsgierige professional die hongerig is naar de nieuwste ontwikkelingen in de bouwsector. Wat ons betreft zijn dat kernwaarden voor ons team Engineering.

3. Hoe je kan inspelen op veranderingen: wendbaarheid

Je hebt het vermogen om rond te kijken, te anticiperen en accepteert dat dingen veranderen, snel veranderen! Dat brengt je niet uit je lood, je bent in staat om eigen standpunten bij nieuwe relevante informatie terug te durven herzien of op zijn minst te onderzoeken.

4. Hoe je mensenkennis je technische kennis versterkt: samenwerkingskracht

Engineering gaat over het zoeken van oplossingen voor (interne) klanten, het ontwerpen van een zo ideaal mogelijk project of detail, rekening houdend met soms tegenstrijdige eisen. Hiervoor moet je goed kunnen luisteren wat de klanten willen, dikwijls ook voelen wat ze niet onmiddellijk zeggen. Je moet je oplossing duidelijk kunnen communiceren en ondersteunen met argumenten. Hiervoor beschik je over sterke menselijke vaardigheden die je ondersteunt en versterkt met technologie. Niet omgekeerd. Je werkt dus met en voor mensen.

Engineering bij Mathieu Gijbels gaat verder dan probleemoplossend denken. Engineering bij Mathieu Gijbels gaat over “ probleemvoorkomend” denken, het Voordenken waardig!

5. Hoe je beloftes nakomt: resultaatsgerichtheid.

We werken in een keten met als einddoel een geslaagd project binnen budget en timing, en super tevreden klanten. Daarvoor is het belangrijk dat deadlines gehaald, budgetten gerespecteerd en beloften nagekomen worden. Waardoor je een stabiele partner bent voor al je contacten in de realisatie van een project.

Het aanbod van Mathieu Gijbels voor onze nieuwe Projectingenieur

Een verantwoordelijke en afwisselende functie binnen een stabiel en financieel gezond bedrijf. Binnen een klein (6 medewerkers) maar sterk en fijn team.

Je rapporteert aan de Directeur Engineering en Ontwikkeling en werkt nauw samen met hem.

Een werkgever die ruimte creëert waar mensen goed en aangenaam kunnen werken.
Een state-of-the-art bedrijf met moderne technologieën die je verder kan professionaliseren.
Een competitief salarispakket, compleet met extralegale voordelen, waaronder een firmawagen.
Opleidingen en doorgroeimogelijkheden.

Informeren, overleggen of solliciteren?

Interesse voor deze functie? Mail dan je motivatiebrief met uitgebreid curriculum vitae naar:

Chantal Vanaken
HR Manager
chantal.vanaken@gijbels.be

Lees meer
De projectvoorbereider die bewust en zuinig met resources omspringt
Uw profiel
  • Teamplayer
  • Vlotte communicator
  • Sterke bouwkundige kennis
Het team

Een ervaren en dynamisch team waar aangenaam (samen)werken centraal staan.

Bent u de ideale Voordenker om ons team te versterken?
"Waar moet ik tekenen?"
Romy Schmitter, Projectvoorbereider
Collega aan het woord

Industrieel ingenieur tijdens de werkuren en schilderes in haar vrije tijd. Lees hier hoe Romy creativiteit omzet in technische perfectie...