Betonbouw, universeel en uiterst betrouwbaar

Het heeft een instant professionele uitstraling, een betonconstructie. U rijdt de parking van uw bedrijfsgebouw op en ziet een rubuust en toch stijlvol bedrijfsgebouw. Uw bedrijfspand differentieert zich van de anderen panden in het industrieel straatbeeld. Droomt u daar ook van? Terecht. Als uiterst universeel bouwmateriaal is beton een betrouwbaar product. Het geeft een bedrijfsgebouw een krachtige look.

Geen

Bouwen met zekerheid

Als gevestigde waarde, als bouwbedrijf, van vastgoedadvies (POB dienst) tot service- en onderhoud en renovatie, kan u altijd rekenen op de Voordenkers om uw bouwdroom waar te maken, ook in betonbouw. Bouwen met zekerheid, dat garanderen we u. 

Twijfelt u nog over de materiaalkeuze om uw bedrijfsgebouw te realiseren? Wij geven u hier alvast enkele voordelen en mogelijkheden van betonbouw mee.

Wilt u deze vergelijken met andere mogelijke materialen? Bekijk dan zeker ook onze pagina’s over houtbouw en staalbouw.

Mogelijkheden in betonbouw

Een betonconstructie is mogelijk voor alle soorten gebouwen, van grote kantoorgebouwen tot moderne restaurants. Het kan gebruikt worden in de gehele bouw van het bedrijfspand maar ook enkel in de gevelafwerking of in de vloer.   

Met beton kan u dus alle kanten uit. Zelfs de kleur van het gebruikte beton kan u zelf kiezen. Het hoeft niet altijd eentonig grijs te zijn. U kan kiezen voor gekleurd beton.

Daarnaast kunnen de constructie en de uitstraling doorgetrokken worden naar de buitenelementen zoals een betonnen oprit, buitenbanken enzoverder. Deze keuze zorgt voor een homogene afwerking. 

Soorten beton

In beton zijn er twee soorten die gebruikt kunnen worden bij het bouwen van uw bedrijfsgebouw. Namelijk stortklaar beton en prefab beton. U vraagt zich misschien af waar het verschil zit. Dat leggen we u graag even uit.

Geen

 

Stortklaar beton 

Beton dat ter plaatse op de bouwwerf wordt gegoten, wordt stortklaar beton genoemd. Hiervoor moet rekening gehouden worden met de weersomstandigheden. Bij te lage temperaturen is dit niet mogelijk. 

 

Prefab beton

In tegenstelling tot stortklaarbeton, wordt prefab beton op voorhand gefabriseerd. De betonelementen worden dan vooraf met de juiste afmetingen gemaakt en nadien naar de werf gebracht voor plaatsing. Bij Mathieu Gijbels maken we zoveel mogelijk gebruik van prefab beton. Dat heeft zo zijn redenen zoals een snelle productie, snelle plaatsing, geen bekisting, uitharding en ontkisting meer nodig én er is constante kwaliteit gegarandeerd.

Geen

Voordelen van betonbouw

Betonbouw is een veel gekozen bouwstijl binnen de industriebouw. En dat heeft zo zijn redenen. 

 • Relatief snelle bouwmethode
  Afhankelijk van de methodekeuze (prefab of ter plaatste gegoten beton) is het gebouw snel beschut tegen water en wind.  
 • Lage stookkosten 
  Beton houdt warmte langer vast met als gevolg dat minder geïnvesteerd zal moeten worden in verwarmingselementen. 
 • Goede brandweerstand
  Beton is goed bestand tegen brand. De brandweerstand bedraagt hier ongeveer 1u tegenover slechts een klein kwartier bij staal.  
 • Dunne muren en grote ruimtes
  Met deze bouwmethode is het mogelijk om grote ruimtes te creëren zonder dat er veel steunpilaren in de weg staan. Ook dunne muren zijn hier een mogelijkheid. 
 • Geen bepleistering nodig
  Schilderen en behangen kan hier dus onmiddellijk in tegenstelling tot een klassieke steenbouw. Ook de metselkosten worden hier beperkt. 
 • Combineerbaar met andere bouwmethodes
  U kunt altijd combineren met andere bouwmethodes zoals staalbouw en houtbouw. 
Geen

Versuz Hasselt koos voor betonbouw

De gekende discotheek Versuz Hasselt droomde van een moderne en trendy betonbouw met afwerkingen in hout en staal om gasten in een stijlvol kader te ontvangen. Deze wens liet Mathieu Gijbels maar al te graag in vervulling gaan.

Ontdek dit feestelijk project hier.

Betonbouw voor uw project 

Doet deze informatie u dromen over uw eigen project? Dan denken we graag met u voor, want onze Voordenkers passen de overtreffende trap van meedenken toe. Voordenkers denken voor. Misschien bent u overtuigd van deze bouwstructuur. Of wenst u zeer concreet, voor uw specifiek project, een overleg in te plannen?

Dan luisteren we graag. Onze Voordenkers zijn tot uw dienst. Want wanneer u kiest voor een betonbouw hebt u een grondige planning nodig want last minute aanpassingen zijn moeilijk en vallen vaak duur uit. Met de jarenlange ervaring van Mathieu Gijbels hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Als professionals in de betonbouw weten wij hier weg mee. Het bouwteam, waar u ook deel van uitmaakt, houdt met alle aspecten van uw bouwproject rekening. Geen verrassingen, geen obstakels.. Op de kennis van het bouwteam kunt u bouwen. 

Maak een afspraak

Geen
Geen

Wie zijn we?

Met ruim 50 jaar ervaring in het bouwen van bedrijfsgebouwen, is Mathieu Gijbels expert in het vak. We realiseren bouwdromen door het bouwen van nieuwe bedrijfspanden voor tal van sectoren, van automotive (garages en kantoren) tot retail en logistiek.

Ook voor renovatieprojecten, projectontwikkelingsbegeleiding en de service & onderhoud kan u bij ons terecht. Het bouwen van industriële bedrijfsgebouwen is een vak apart, waar veel precisie en inzicht aan te pas komt. Bij Mathieu Gijbels hebben we alle kennis in huis om uw bouwdroom te realiseren. We zetten met 320 Voordenkers alles op alles om uw bedrijfspand helemaal op te bouwen naar uw wens. Ook benieuwd hoe we dat precies aanpakken? 

Bouwproces​

Geen

Neem contact op met onze commercieel directeur David Leroy.

CONTACTEREN