Flexibele kantoren voor dynamische werkgevers

De tijd dat iedereen werkte aan een eigen project zonder interactie met collega’s is voorgoed voorbij. Sinds enkele jaren is onze manier van werken drastisch veranderd en daarmee ook de kantoorbouw. Naast betrouwbare werkkrachten, een robuust wagenpark en up-to-date hardware is het gebouw nog steeds één van de belangrijkste investeringen die het succes van uw bedrijf mee bepaalt. Lees hier hoe u van uw kantoorgebouw een veilige haven en een praktische uitvalsbasis kunt maken.

Sta open voor open ruimtes

U kent ze wel: gangen vol met kleine bureautjes waar werknemers samenhokken met logge dossierkasten en rekken die kreunen onder stapels papier. Een structuur die niet meer past bij het werken van vandaag. Moderne werkkrachten willen namelijk ideeën uitwisselen, discussies voeren, balletjes opgooien - soms zelfs letterlijk. En dan staan muren en deuren alleen maar in de weg. Wanneer u bouwt, streeft u dus best naar zoveel mogelijk openheid. Grote kantooreilanden, glazen wanden en lichte kleuren kunnen daarbij helpen. Zien uw werknemers het nog niet zitten om hun collega’s de hele dag in de ogen te kijken? Ga dan voor modulaire wanden die tussen bureaus passen. Als ze niet te hoog zijn, creëren ze een gevoel van privacy zonder te isoleren. Door zo’n ‘open space’ centraal te stellen in uw gebouw, aangevuld met enkele kleinere kamers die afgesloten kunnen worden voor echte privégesprekken, toont u aan uw eigen mensen, en aan de buitenwereld, dat u mee bent met de tijd. En als werkgever plaatst u uzelf zo tussen de mensen, en niet erboven in een ‘ivoren toren’.

De truc met de vergaderzaal

Thuiswerk, 4/5de werken, afspraken op verplaatsing, videoconferenties. Uw werknemers zitten niet meer van 9 tot 5 op hun stoel. Daarom is het als werkgever/bouwheer essentieel om te weten wat de specifieke noden van uw personeel zijn zodat u erop kunt inspelen met multifunctionele ruimtes. Vergaderzalen zijn vaak grote ruimtes, die maar voor een heel klein deel van de tijd benut worden. Met een paar makkelijke aanpassingen - voldoende stopcontacten, uitnodigende kleuren en aangename tafelhoogte - wordt een vergaderzaal een plek waar flexiwerkers zich welkom voelen als ze naar kantoor komen. Bovendien kunt u er klanten en prospecten op een gemoedelijke manier ontvangen. Wilt u resoluut de kaart van de moderniteit kiezen? Kies voor verplaatsbare scheidingswanden in plaats van echte muren. Een functioneringsgesprek, een grote team meeting of een receptie? U past de zalen in een handomdraai aan!

Een 'look' die werkt

De trend van de prefab, dertien-in-een-dozijnkantoren is gelukkig voorbij. Want wie wil er nu het grootste deel van zijn week doorbrengen in een ruimte zonder persoonlijkheid? En een werknemer die minstens 8 uur per dag aan uw bedrijf wijdt verdient ook meer dan witte muren en linoleum. Onderschat nooit het belang van schoonheid in uw kantoorgebouw. Kies waardevolle, warme materialen voor de muren, vloeren en meubels. Ga voor kleuren die inspirerend werken - u kunt zelfs het palet van uw logo integreren. En deins niet terug voor een speelse toets of een origineel decoratie-element. Want hoe gelukkiger uw werknemers zijn, hoe productiever uw bedrijf. 

debora suranno onthaalmedewerkster bouwbedrijf mathieu gijbels limburg
Debora Suranno
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100