"Iedere Belg wordt geboren met een baksteen in haar/zijn maag", deze zegswijze kan je ook doortrekken naar de ondernemers. Een ondernemer in België is meestal ook eigenaar van haar/zijn bedrijfspand.

Met trots heeft u als ondernemer jaren geleden, uw bedrijfspand opgericht waarbij u aan de ontwerper/architect de opdracht gaf om maximaal rekening te houden met uw bedrijfsactiviteiten en als het nog kon ook nog ruimte te voorzien om later uit te breiden.

Wat doet u als u uw bedrijfsactiviteit stopzet of verkoopt?

Gaat u zelf een bord in de voortuin zetten of een vastgoedmakelaar aanspreken om uw pand te koop of te huur te plaatsen? Wat doet u het beste in uw situatie? Het pand verkopen of misschien verhuren? Wat levert u als ondernemer het beste rendement? Hoe gaat u om met potentiële kopers en/of huurders die met (on)verwachte vragen komen waar u het antwoord misschien schuldig moet blijven? Antwoord u bijvoorbeeld positief op de vraag of een verhuring op korte termijn mogelijk is? Is dit in uw situatie wel het meest rendabel?

Een veel voorkomend gevolg bij het stopzetten van de bedrijfsactiviteiten is dan ook een periode van leegstand van het bedrijfspand. Uiteraard heeft u zoals eerder aangegeven als ondernemer bij de (renovatie) bouw van uw bedrijfspand gericht op uw eigen behoefte aan ruimte.

Voor het overgrote deel van ondernemers is er op het moment van bouwen of verbouwen geen nood om een langetermijnstrategie voor het patrimonium te hebben. Toch is dit heden ten dage een belangrijk gegeven en een meerwaarde voor uw onderneming en vermogen.

Als startend ondernemer of groeiende onderneming is het moeilijk om in het bestaand aangeboden bedrijfsvastgoed uw gading te vinden en vast en zeker een uitdaging om de juiste ruimte en invulling te geven aan bestaande bedrijfspanden.

Op maat gemaakt

Mathieu Gijbels POB is op maat gemaakt voor ondernemers die een invulling zoeken voor hun bestaand patrimonium, maar ook voor groeiende ondernemingen die een begeleiding zoeken om de juiste bedrijfsruimte aan te kopen met een visie op lange termijn.

Binnen POB trachten we zo beschikbare bestaande bedrijfspanden een duurzame invulling te geven met een langetermijnstrategie voor ogen.

Wilt u het optimale uit uw industrieel vastgoed halen? Maar zoekt u een partner die u alles uit handen neemt? Wij staan voor u klaar.

CONTACTEER ONS HIER