Veelgestelde vragen

Niet gevonden wat u zocht? Contacteer ons
Algemeen
Mijn lichtstraat laat geen licht meer door, wat kan ik hieraan doen?

Het enige doel van een lichtstraat is om daglicht naar binnen te brengen. Wanneer uw lichtstraat nauwelijks nog licht doorlaat is het raadzaam deze te laten vervangen. U zal de impact op uw energiefactuur ongetwijfeld merken. Daarnaast wijzen studies uit dat het binnenlaten van daglicht de productiviteit van medewerkers verhoogt.

Algemeen
Mijn lichtstraat heeft schade geleden na hagel, wat nu?

Na hagelschade neemt u best eerst contact op met uw verzekeringsagent. Vervolgens kan u onze Service & Onderhoud afdeling contacteren. Onze Service techniekers komen ter plekke om een bestek op te nemen en een voorlopige herstelling uit te voeren.Na hagelschade kan u best alle beschadigede lichtstraten vervangen zodat u zo snel mogelijk weer van alle voordelen van uw lichtstraat kan genieten.

Algemeen
Kan ik ook bij Mathieu Gijbels terecht voor een kleine renovatie?

Uiteraard! Wij renoveren alle gebouwen even graag. Of het nu gaat om grotere of kleinere bedrijfsgebouwen en dat in elke sector. Elk renovatieproject is voor ons een parel.

Algemeen
Mijn ruit is gebroken, wat nu?

De ruit is volledig gebroken. U doorloopt best volgende stappen:

  1. De verzekering op de hoogte brengen
  2. Voorlopige dichting door onze technieker, hij zet hout in de plaats
  3. Bestekopname door onze technieker ter plaatse
  4. U ontvangt van ons een prijsofferte
  5. Na goedkeuring komen we het glas definitief vervangen

Uw ruit vertoont slechts een barst. U doorloopt best volgende stappen:

  1. Bezorg onze afdeling enkele duidelijke foto’s en de juiste afmetingen
  2. U ontvangt van ons een prijsofferte
  3. Na goedkeuring komen we de gebarsten ruit spoedig vervangen
Algemeen
Bouwt Mathieu Gijbels ook kleinere bedrijfsgebouwen?

Uiteraard! Wij realiseren alle bouwdromen even graag. Of het nu gaat om grotere of kleinere bedrijfsgebouwen en dat in elke sector. Elk bouwproject is voor ons een parel.

Algemeen
Waarom is een schadebestek nodig?

Verzekeringsmaatschappijen eisen een correcte opname van de schade en betalen enkel de schade uit die vooraf vastgesteld is. Het is dus belangrijk dat het schadebestek volledig en correct opgemaakt wordt. 

Wij zorgen voor:

  • Voorlopige herstelling om gevolgschade zo veel mogelijk te beperken of zelfs uit te sluiten.
  • Een correcte en volledige opname van alle schade en maken hiervoor een schadebestek op.


 

Algemeen
Ik ben particulier: kan Mathieu Gijbels mij helpen met mijn bouw- of renovatieplannen?

Mathieu Gijbels is enkel actief in de industriebouw en de bedrijfs- en kantoorbouw, niet in de residentiële sector. Jammer genoeg kunnen wij particulieren met bouwplannen dan ook niet verder helpen. 

Algemeen
Waarom is een jaarlijks poortonderhoud aangeraden?

Een regelmatig onderhoud van uw sectionaalpoort zorgt voor een verlengde levensduur. Regelmatig nazicht en onderhoud werkt proactief om onvoorziene pannes te voorkomen en bijhorende dure noodinterventies te vermijden. 

Algemeen
Kan ik mijn poorten ook door Service & Onderhoud van Mathieu Gijbels laten onderhouden als de poorten niet van bij u komen?

U kan zonder probleem uw poorten bij ons laten onderhouden. Onze Service & Onderhoud afdeling neemt uw onderhoud met de grootste zorg op zich. Let wel dat we de garantie niet kunnen overnemen van uw installateur.

Algemeen
Kan ik zelf ook een dakonderhoud uitvoeren?

Het is mogelijk om zelf het onderhoud van uw dak uit te voeren. Indien u overweegt dit onderhoud zelf te doen, heb zeker de nodige aandacht voor veiligheid en hou er rekening mee dat zelf uitgevoerde klussen op het dak uw garantie (deels) in het gedrang kan brengen.

Onze Service techniekers volgen regelmatig opleidingen en hebben een stipt veiligheidsprotocol om te volgen voor hun eigen veiligheid en die van u.  Hun ervaring, expertise en constante bijscholing stelt hen in staat uw dakonderhoud efficiënt en correct uit te voeren. Ze zijn getraind om snel mogelijke schadeplekken op te sporen en eventuele herstellingen uit te voeren. Na afloop van dit onderhoud ontvangt u steeds een verslag van ons dat zeer nuttig kan zijn voor uw verzekering.

Algemeen
Kan ik ook een onderhoudscontract afsluiten voor een dak dat niet door Mathieu Gijbels geplaatst is?

De Service & Onderhoud afdeling van Mathieu Gijbels is perfect in staat om uw dakonderhoud uit te voeren, ongeacht wie de aannemer of leverancier was. Een eerste inspectie vooraf is hier wel nodig.

Algemeen
Kan ik ook een onderhoud op mijn rookluiken door jullie laten uitvoeren?

Ja. Onze Service techniekers zijn extra opgeleid om ook het onderhoud van rookluiken te kunnen uitvoeren. We kunnen dit onderhoud uitvoeren als deel van het jaarlijks dakonderhoud of we maken hiervoor apart een onderhoudscontract op, zoals u zelf wenst. 

Algemeen
Kan ik het onderhoud aan mijn automatische schuifdeur zelf uitvoeren?

Het is ten strengste afgeraden om zelf te beginnen aan het onderhoud van uw automatische schuifdeur. Door de specifieke elektronica die de automatische schuifdeur aanstuurt is het niet raadzaam om zonder de juiste opleiding en expertise hieraan te sleutelen. De deur kan blokkeren of ontregelen.

Algemeen
Kan ik voor het onderhoud van alle soorten of merken automatische schuifdeuren bij jullie terecht?

Onze Service & Onderhoud afdeling is enkel opgeleid om automatische schuifdeuren van het merk FAAC te onderhouden. Hebben we schuifdeuren van een ander merk in uw bedrijf geplaatst? We brengen u graag in contact met de juiste partner om uw onderhoud te laten uitvoeren.

Algemeen
Gebruiken jullie osmosewater bij een gevelreiniging?

Bij een professionele reiniging van uw gevel gebruiken wij osmosewater.
Osmosewater is een water dat na het filteren bijna uitsluitend uit water en zuurstof bestaat. Omdat dit water geen zouten meer bevat, zal de vloeistof volledig streeploos opdrogen na zorgvuldige spoeling. 

Algemeen
Werken jullie ook voor particulieren?

Mathieu Gijbels is enkel actief in de industriebouw en bedrijfs-en kantoorbouw, niet in de residentiële sector. Jammer genoeg kunnen wij particulieren niet verder helpen.

Algemeen
Mijn oud gebouw is aan renovatie toe, verzorgen jullie ook renovatiewerken?

Voor kleine renovatiewerken zoals een herindeling van een kantoorgebouw, een likje verf, …. kan u bij ons terecht. Maar vraagt uw gebouw een diepgaande renovatie waarbij het gebouw bijvoorbeeld volledig gestript moet worden, begeleiden we uw vraag graag naar onze collega’s van onze afdeling ‘ Renovatie’.

 

 

Algemeen
Mijn dak lekt, wat moet ik doen?

Een lekkage op een plat dak is ofwel te wijten aan natuurlijke slijtage. Maar vaak ligt een gebrekkig onderhoud aan de oorzaak.
Heeft u een lek vastgesteld, neem spoedig contact op met onze Service & Onderhoud afdeling. Onze Service techniekers komen zo snel mogelijk ter plekke om zo de schade tot een minimum te beperken. Onze techniekers zorgen in eerste instantie voor een snelle of voorlopige herstelling zodat uw lek gestopt wordt en verdere schade wordt voorkomen. Nadien maken we een afspraak voor een definitieve herstelling, indien nodig.

Algemeen
Ik wil graag een dakrenovatie laten uitvoeren. Hoe gaan jullie te werk?

Wanneer de maximale levensduur van uw dakbedekking is bereikt,  kan u ons contacteren voor een volledige renovatie. We maken een afspraak om een kostenraming te maken. Nadien ontvangt u van ons een gedetailleerde offerte. Na goedkeuring komen we uw dak zo snel mogelijk renoveren. 

Vanessa petronciana onthaalmedewerkster bouwbedrijf mathieu gijbels limburg
Vanessa Petronciana
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100