Vooruitziende payroll & hr officer (4/5de)

Het bedrijf
Hoe Mathieu Gijbels industriebouw persoonlijk en menselijk maakt

NV Mathieu Gijbels is een toonaangevende aannemer in de Belgische industriebouw. Sinds 1969 werken we aan een vooruitstrevend en vernieuwend professioneel bouwbedrijf waarin onze familiale waarden centraal staan. Vandaag delen we die overtuiging met meer dan 300 collega’s die we De Voordenkers noemen.

De Voordenkers zijn ervaren vakmensen die een brede beroepskennis aanvullen met klantgerichtheid en empathie. Zij willen groeien en hun klanten ontzorgen. Want Voordenken is antwoorden geven vóór de vragen komen. Voordenken is onze instelling en drijfveer bij Mathieu Gijbels. Voordenken is de motor van onze groei. Zo realiseren we elk jaar 150 projecten in België, Zuid-Nederland, Duitsland en Luxemburg. Het resultaat daarvan zijn enthousiaste klanten en een omzet van 85 miljoen euro.

Die omzet is geen doel op zich, maar vooral een gevolg van onze visie en werkwijze. Mathieu Gijbels streeft een levenslange klantenrelatie na, gevoed door klantentevredenheid, veiligheid en onberispelijke kwaliteit. Dat is de basis van al onze activiteiten: nieuwbouw, service & onderhoud en renovatie. Daarin creëren we dezelfde uitstekende beleving met een breed team. Want Voordenkers vinden we in alle domeinen, expertises en beroepen. Omdat Voordenken een attitude is. Het is een kenmerk van ondernemende, creatieve professionals die willen groeien. Mensen die altijd een stap verder denken, grenzen willen verleggen, initiatief nemen en zichzelf willen ontplooien en de lat steeds hoger leggen. Kortom, mensen die samen met ons de kar willen trekken om onze klanten de best mogelijke bouwbeleving te bezorgen.

Payroll & HR OFFICER IN ONZE STRATEGIE

We hebben de beste mensen uit de bouwsector nodig. De Voordenkers; die het best kunnen presteren in een omgeving die hun op gebied van HR ontzorgt en laat werken in een stimulerende omgeving.

Ons HR team, o.l.v. de Directeur Marketing en HR, bestaat vandaag uit onze HR Manager, een HR Business Partner Arbeiders en een Personeelsmanager Comp & Ben en Payroll.

Onze nieuwe collega rapporteert aan de HR Manager en ondersteunt het team op vlak van Payroll en Personeelsadministratie en doet er creatief voorstellen rond. Dit vormt immers de basis van een goed HR beleid!

Hij/zij is een teamspeler en kan zich kan aanpassen aan de noden van het ogenblik, op HR is er geen dag hetzelfde!

Een medewerker die energie krijgt uit het omgaan met mensen en dit vertaalt in de juiste verwerking in Payroll en Admin.

Lees meer
Over de job
Onze Payroll & HR Officer voor de toekomst is een collega:

I. Die klantgericht werkt

Een collega die de wensen en gevoeligheden van de medewerkers op gebied van lonen en een correcte personeelsadministratie goed op het netvlies heeft. Een collega die luistert naar de behoeften van de medewerkers.
Ervoor zorgt dat onze medewerkers op een efficiënte loon en personeelsadministratie kunnen rekenen en deze tijdig & correct oplevert.
Een collega die in haar /zijn job op zoek blijft gaan naar verbeteringen.
Een collega die medewerkers met vragen over prestaties, lonen en administratie op een heldere wijze kan informeren en vragen erover als kansen voor een betere duiding ziet.
De collega die zonder al te veel moeite in staat is om met verschillende types medewerkers vlot om te gaan en een goede werkrelatie op te bouwen.
Die weet wat er speelt op vlak van onze sectorale wetgeving en suggesties kan doen hierrond.
Die ons payroll systeem uitstekend beheerst en als expert payroll in ons team bekend staat.
Die ervoor zorgt dat onze payroll systemen vlot werken. En in overleg nieuwe toepassingen op poten zet die werkbaar en communiceerbaar zijn.
Die fier is als de medewerkers, bij peilingen, tevreden zijn over de manier waarop het HR beleid en de service errond wordt opgezet en de medewerkerstevredenheid bijzonder hoog ligt.

II. Met een creatieve, conceptueel denkende en vernieuwende geest. (professionele nieuwsgierigheid en wendbaarheid)

Gebaseerd op een eerste HR ervaring, zich na de intro periode een goed beeld kan vormen van de noden van de medewerker.
De voordenker die ons steeds weer verrast of minstens probeert te verrassen met inzichten en  suggesties. En daarmee de HR collega’s charmeert met voorstellen.
De collega die levenslang wil leren en de constant veranderende HR omgeving wil begrijpen en er steeds de reflex op nahoudt om evoluties te vertalen naar onze realiteit en er suggesties rond doet.
De collega die na een tegenslag snel zijn/haar energie en positivisme terugvindt.
De HR professional die weet dat wat vandaag een goed draaiend systeem is, morgen misschien door iets nog beter kan vervangen worden. En hier een uitdaging in ziet.
Die zich verdiept in evoluties op vlak van Payroll zodat we vroegtijdig kunnen schakelen en nieuwe ideeën of technologieën kunnen implementeren.

III. Die inspireert, correct en aangenaam samenwerkt. (Verbindingskracht en leiderschap)

Die in een team vanuit de strategie, missie van het bedrijf en het HR beleid positief ingesteld meewerkt en uitdagingen én oplossingen ziet.
Die vanuit de leefwereld van afdelingshoofden en medewerkers empathisch kan luisteren en van daaruit mee kan bouwen aan onze HR afdeling.
Vlotte communicator. Die goed luistert en in alle rust reageert op opmerkingen.
Staat tussen de collega’s en hands on is wanneer het noodzakelijk is.
Die makkelijk kennis deelt.
Rots in branding om geloof in visie en strategie van bedrijf te communiceren en te verdedigen. Binnen en buiten het bedrijf.

IV. Die als Payroll & HR Officer correct oplevert en weet dat juist niet ongeveer juist is. (resultaatsgericht)

Die zich ervan bewust is dat hij/zij in eerste instantie verantwoordelijk is voor een correcte loonverwerking (PC 124, 111, 209 en  200) door de sociaal juridische context te vertalen naar de payroll processen.
De collega die ons loonverwerking pakket (eBlox) van binnen en buiten kent. En het voluit kan laten renderen. En voor de loonverwerking er zelf voor zorgt dat alle input en gegevens aanwezig zijn. 
Die vanuit Payroll aanspreekpunt is voor onze HR dienstverlener (SD).
Die openstaat voor HR digitalisering en mee ervoor zorgt dat we naar een volgend level gaan in personeelsbeheer.
Die de nodige rapporten vanuit de Payroll kan aanleveren.
Die de personeelsadministratie beheert, en zorgt voor up to date bestanden, zowel intern als bij externe partijen; RVA, verzekeringsmaatschappijen,… (verloven, ziekte, aanwervingen, schorsingen, tijdelijke werkloosheid, beheer verzekeringen en extra legale voordelen,…)
Die deadlines respecteert en haalt.
Die oog heeft voor verbeterprocessen in loonverwerking en personeelsadministratie.

V. Die natuurlijk niet onbeslagen het terrein op komt

En weet hoe een Payroll omgeving  er uit kan uitzien en over een eerste relevante ervaring beschikt binnen  HR
Die bij voorkeur vertrouwt is met loon,- en salarisverwerking via eBlox, of een gelijkwaardig systeem
Die zich wil verdiepen in de sociale wetgeving van onze paritaire comités.
Iemand die discreet, integer en nieuwsgierig is en zich verdiept in het vakgebied.
Beschikt over een bachelor opleiding en enkele jaren ervaring zodat je, na een inwerkperiode, de payroll zelfstandig kan uitvoeren.
Met bovendien heel veel werkgoesting, en af en toe de slappe lach.

Lees meer
Een teamspeler en kan zich kan aanpassen aan de noden van het ogenblik, op HR is er geen dag hetzelfde!
Uw profiel
  • Klantgericht
  • Teamplayer
  • Creatief
  • Resultaatsgericht
  • Goedlachs
Het team

Een ervaren en dynamisch team waar aangenaam (samen)werken centraal staan.

Bent u de ideale Voordenker om ons team te versterken?
"Waar moet ik tekenen?"
Ine Vandercappellen, Personeelsmanager Comp & Ben en Payroll
Collega aan het woord

Industrieel ingenieur tijdens de werkuren en schilderes in haar vrije tijd. Lees hier hoe Romy creativiteit omzet in technische perfectie...