Virtueel bouwen

Het is belangrijk dat u als bouwheer op voorhand weet wat u mag verwachten. Daarom hebben wij BIM geïntroduceerd bij Mathieu Gijbels. BIM staat voor Bouw Informatie Model of ’Virtueel bouwen'. Het is een proces waarbij u eigenlijk 2 keer bouwt. Eerst op de computer waarbij aanpassingen en wijzigingen eenvoudig door te voeren zijn. En de tweede keer wanneer vorm, constructie en budget op punt staan en de effectieve werken starten.

Conflictvrij bouwen

Bij traditionele plannen weet u op voorhand vaak niet hoe uw project eruit zal zien. Soms is het uiteindelijke resultaat toch anders dan wat u zich had voorgesteld. Met BIM, ook wel 'conflictvrij bouwen' genoemd, kunnen we dit vermijden. Het Bouw Informatie Model werkt niet alleen met duidelijke 3D-tekeningen die u een goed visueel inzicht verschaffen, maar gaat zelfs nog een stapje verder. Het zit boordevol data en informatie die we eenvoudig kunnen raadplegen (o.a. technische leidingen, vrije hoogtes, energieverbruik, kostprijzen, enz.).

Total Cost of Ownership

Voor alle partijen loont het om te werken met BIM, zowel voor de bouwheer, architect en aannemer als de techniekers en het onderhoudspersoneel. Met BIM is het mogelijk om vanop afstand bepaalde zaken af te leiden en alle onderdelen van het bouwproject te raadplegen. Zo blijft de Total Cost of Ownership op het einde van de rit beperkt.

Dave Beuten
Directeur Projecten
0032 89 819 100