Uitbreiding in de hoogte

Ruimte wordt steeds schaarser. Vandaar dat het voor bedrijven steeds moeilijker wordt om in de breedte uit te breiden. Ook uitwijken naar een andere locatie is niet altijd de meest geschikte oplossing. In zo’n geval kan optopping een mooi alternatief vormen.

optopping, renovatie, mathieu gijbels, Roto Frank
Geen

Wat is optopping?

Eén of meerdere bouwlagen

Optoppen betekent het toevoegen van één of meerdere bouwlagen bovenop een bestaand gebouw. Het gaat dus om een uitbreiding ‘in de hoogte’, al dan niet gesteund op nieuwe funderingen. Niet elke structuur laat het namelijk toe om een extra bouwlaag toe te voegen. Als dat zo is, plaatsen we een nieuwe structuur rond de bestaande. Uiteraard beschikken wij bij Mathieu Gijbels over een eigen studiedienst om dergelijke vraagstukken te onderzoeken.

Bespreek zeker voor de start van het project ook met de aannemer of de bedrijfsactiviteiten wel verdergezet kunnen worden tijdens de optoppingswerken.

Voordelen van optopping

Eerst en vooral kunt u er op een efficiënte manier meer ruimte mee creëren op uw perceel. Doordat de bestaande funderingen en structuren in veel gevallen herbruikbaar zijn, kunt u besparen op de gebruikte materialen. Een bijkomende bouwlaag maakt het gebouw veel compacter waardoor er veel minder energie verloren gaat dan bij uitbreiding in de breedte.

Zijn de uitbreidingsmogelijkheden door plaatsgebrek beperkt, dan is optopping dus een efficiënte en duurzame oplossing om uw gebouw weer een eigentijdse en uniforme uitstraling te geven en toch op dezelfde locatie te blijven.

optopping, renovatie, mathieu gijbels, Roto Frank
Geen

Bouw- of renovatieplannen?

Leg ze in de handen van De Voordenkers!

Contacteer ons

David Leroy
Commercieel directeur
0032 89 819 100