Vlak naast de A12 in Meise liggen in de Ossegemstraat de twee showrooms van design meubelspecialist Cockaert, op een steenworp van elkaar. De ene toonzaal kenmerkt zich door zijn volledig gele voorgevel. Hier vind je op drie verdiepingen designmeubelen van topniveau. Tegenover Cockaert Interior ligt een tweede toonzaal waarin Cockaert Design èn Cockaert Sleep-Sense huizen.  Bij Cockaert Design vinden de bezoekers Italiaanse meubelen van haute couture en Outdoor meubelen.  Bij Sleep-Sense vindt men zijn gading op het vlak van slaapcomfort.  Deze tweede showroom wordt dit jaar onder handen genomen door De Voordenkers van Mathieu Gijbels. “Om onze klanten nog meer van onze collecties te kunnen tonen, breiden we uit” vertelt zaakvoerder Stefaan Cockaert.

 

Home of Design

« Les goûts et les couleurs ne se discutent pas. » is op de website van Cockaert te lezen. Hun manier om te vertellen dat ze, verspreid over de twee showrooms, voor ieder wat wils aanbieden. Hedendaagse design meubelen, maatwerk, interieuradvies, … Cockaert is van alle markten thuis.

 “Voor alles wat met interieurvormgeving, mooi en stijlvol wonen te maken heeft, kan de klant bij ons terecht” vertelt Stefaan Cockaert. Hijzelf en zijn echtgenote Cindy namen in de jaren ‘90 de zaak van zijn ouders over. “Cockaert bestaat intussen bijna 50 jaar. Een traditie waar we trots op zijn” vertelt het echtpaar. “Dagelijks zetten we ons in, samen met het hele team, om onze klanten de best mogelijke designbeleving te bieden. Dat doen we door steeds up-to-date te blijven wat betreft trends op vlak van wonen, van vormgeving, van design. We rusten nooit op onze lauweren maar blijven op zoek naar indrukwekkende collecties en namen en proberen zo onze klant steeds een uitgebreid en gevarieerd aanbod te kunnen voorschotelen voor hun interieur èn hun exterieur.”

 

showroom1.jpgshowroom2.jpg
Showroom 1 en showroom 2 van Cockaert in Meise. Showroom 2 wordt dit jaar vernieuwd en uitgebreid. JOX
architecten uit Kapelle-op-den-Bos zorgt voor het ontwerp. Mathieu Gijbels uit Opglabbeek voor de uitvoering.

Uitgebreide outdoor collectie

Showroom 1 die zich specialiseert in interior design is twee jaar geleden helemaal vernieuwd. Dit jaar is showroom 2  aan de beurt. “Aan beide zijden van de showroom gaan we in de diepte uitbreiden. Ook de dakterrassen worden verdubbeld in grootte om onze outdoor meubelen nog beter te presenteren, want ook deze collectie breidt uit. We willen onze klanten zoveel mogelijk kunnen tonen” vertelt Stefaan Cockaert. De werken worden uitgevoerd door Mathieu Gijbels uit Opglabbeek.  “We zijn trots om het vertrouwen te krijgen van Stefaan en zijn team” vertelt Dave Beuten algemeen directeur van Mathieu Gijbels. “We kijken er naar uit om er samen iets moois van te maken. De plannen die voorliggen zijn indrukwekkend en met hoge afwerkingsgraad. Stefaan weet goed wat hij wilt, onze Voordenkers zorgen ervoor!” In april starten de werken om na de zomer op te leveren.

Aanwervingen

“Vandaag zijn we met een team van 28 mensen aan de slag, waarvan 10 interieurarchitecten die de klant adviseren en begeleiden. Als de uitbreidingswerken zijn afgerond, willen we twee extra interieurarchitecten aanwerven.”

Jessica Di Dio
Jessica Di Dio
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100