Yves Hauben en Carine Biesmans, zaakvoerders van elektrobedrijf Elektro Hauben, hebben niet stilgezeten; vier jaar na de opening van Elektro Hauben in Hoeselt staat in november 2018 de opening van het nieuwe gedeelte op de planning. Voor die uitbreiding legden ze hun bouwplannen terug in handen van de Voordenkers van aannemersbedrijf Mathieu Gijbels.

Vier jaar na de opening van Elektro Hauben in Hoeselt, opent dit najaar een nieuw gebouw, aangrenzend aan het huidige gebouw van Elektro Hauben. De bouwdroom kwam er toen de kooksessies in de bestaande keukens van het gebouw een succes bleken te zijn. Daaruit vloeide het idee om wekelijkse kookdemo’s onder de naam ‘Meet, Cook & Eat’ te organiseren, maar daarvoor was natuurlijk extra ruimte nodig. Die ruimte willen Yves en Carine nu laten bouwen door aannemersbedrijf Mathieu Gijbels. Niet enkel kookcursussen zullen in het nieuwe gebouw aangeboden worden, maar ook teambuildings, kinderkampen, netwerkevents en meer. De ruimte kan ook verhuurd worden aan organisaties die hun kookcursussen in een top uitgeruste keuken willen laten doorgaan. Het Selexion verdeelpunt zal in het huidige gebouw blijven. De uitbreiding is een strategische zet en focust op de beleving voor de klant.

Het bedrijf Body Challenge zal ook een onderkomen krijgen in de nieuwbouw. Het bedrijf dat in 2011 is opgericht door Koen Wins en zich focust op sport, voeding, mindset, coaching en business, heeft een groei meegemaakt, waardoor een grotere en functionelere locatie een echte must is geworden. De nieuwe ruimte zal “mensen kunnen laten opstaan tot de persoon die ze willen en kunnen zijn”- aldus Koen Wins.  

 

Nieuwe bouwdroom

Het ontwerp van de nieuwbouw werd gemaakt door HVC Architecten. De uitvoering wordt in handen gelegd van ‘de Voordenkers’ van aannemersbedrijf Mathieu Gijbels uit Opglabbeek. Het is niet de eerste keer dat Mathieu Gijbels bouwt voor Elektro Hauben. In 2014 bouwden de Voordenkers een nieuwbouw voor het bedrijf. Nu, vier jaar later, breiden ze uit, aangrenzend aan het bestaand gebouw.

Dave Beuten, algemeen directeur Mathieu Gijbels: “Het is de ultieme beloning om een bestaande klant te zien terugkeren met nieuwe bouwdromen om te realiseren. We kennen onze uitdaging en zijn vastbesloten om tot een resultaat te komen waar we opnieuw allemaal trots op kunnen zijn.”