BMW van Osch bouwt aan de toekomst! In Zonhoven langs de Heuveindeweg – het verlengde van de Kempische Steenweg – zijn de afbraakwerken aan de gang van wat tot kort Maes Machines was. Nieuwe eigenaar is Peter Guelinckx: CEO van de holding Automotive & Mobility Invest, waartoe Groep Delorge en van Osch behoren. Na de afbraakwerken komt hier een fonkelnieuwe garage waar van Osch jonge tweedehandswagens zal verkopen. Een investering van maar liefst 3 miljoen euro. De werkzaamheden zullen in oktober afgerond worden. Aannemer Mathieu Gijbels werd ingeschakeld om de werken tot een goed einde te brengen.

Bouwheer van de nieuwe BMW Premium Selection showroom in Zonhoven is Automotive & Mobility Invest, de overkoepelende holding boven de Limburgse groep van Osch (MINI en BMW) en autogroep Delorge (Audi, VW, Seat en Skoda). Met de bouw van de nieuwe showroom bevestigt CEO Peter Guelinckx het geloof in de markt van de jonge BMW-tweedehandswagens:

“Het is inderdaad onze ambitie om BMW Premium Selection verder uit te bouwen. Noem het gerust een toekomstvisie. In alle steden waar we nieuwe wagens aanbieden, willen we ook met ons gamma kwaliteitsvolle jonge occasies aanwezig zijn. We kijken ernaar uit om de klanten hier in de unieke BMW-beleving onder te dompelen en hun droomwagen te laten uitkiezen”.

De nieuwe site zal trouw blijven aan de look & feel van andere showrooms van BMW en Mini. “Wat dat betreft hebben we alle vertrouwen in de partners waarmee we al eerder hebben samengewerkt: MaMu architects uit Hasselt en aannemersbedrijf Mathieu Gijbels, de ‘Voordenkers”, aldus Guelinckx.

Sterk teamwork

De bouwwerken zijn gepland om in het najaar afgerond te zijn, mogelijk al eind oktober. Of dat een ambitieuze timing lijkt? “Niet als je goed voorbereid bent en op de juiste partners kan rekenen,” vertelt Dave Beuten, algemeen directeur van aannemersbedrijf Mathieu Gijbels. Zij zullen de plannen
van MaMu Architects uit Hasselt ten uitvoer brengen, te beginnen met de funderingswerken volgende week. Beide partijen hebben in het verleden geregeld al samengewerkt met Peter Guelinckx, onder andere voor het indrukwekkende Delorge Business Park langs de ring in Hasselt.

Dave Beuten: “Een bestaande klant zien terugkeren met nieuwe bouwdromen om waar te maken is de ultieme beloning. We kennen onze uitdaging en zijn vastbesloten om tot een resultaat te komen waar we opnieuw allemaal trots op kunnen zijn.” “En wij weten dat onze bouwplannen bij hen in goede handen zijn,” vertelt Peter Guelinckx. “Zo kunnen wij ons concentreren op onze hoofdactiviteit en dat is niet bouwen”. (lacht)

Over A&M Invest

Met de overname van Groep van Osch door A&M Invest (eind 2017) werd geschiedenis geschreven; het is namelijk de eerste keer dat merken zoals Audi en BMW onder dezelfde eigendomsstructuur kwamen. Zodoende ontstond er een groep met een omzet van ca. 300 miljoen euro, ongeveer 500 werknemers en een verkoop van 14.000 nieuwe en tweedehandsauto’s. Samen bovendien goed voor de helft van de leasemarkt.

Jessica Di Dio
Jessica Di Dio
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100