Mathieu Gijbels is founding partner van Pasfoundation, een prachtig fonds van de Koning Boudewijnstichting dat dit jaar 10 jaar oud wordt. Pasfoundation zet zich in om kunst te behouden en open te stellen via bedrijven. Het verbinden en samenbrengen is een van de redenen dat we partner zijn. Omdat we in dit initiatief geloven boden we aan om samen een voorstelling voor hun 10-jarige bestaan te organiseren.

16 februari was het zover. De Voordenkers hadden de eer om samen met enkele partners en een selecte groep gasten in ons hoofdkantoor in Oudsbergen te klinken op dit jubilee. We genoten daarbij van een fenomenaal artistiek en muzikaal programma waarin de muziek en het woord door Nicolas Dupont, Ari Evan, Pieter Schuermans en Francis Smets in dialoog gingen met de kunstwerken van Ado Hamelryck. Ook de andere zintuigen werden geprikkeld met een drankje en een hapje van Witti Group tijdens de ontvangst en de receptie. Wat hebben we ervan genoten! We blikken dan ook graag terug naar deze  bijzondere avond met een dynamisch sfeerbeeld & fotoreportage.

pasfoundation, ari evan, nicolas dupont, pieter schuermans, ado hamelrijck
Bekijk hier de video van deze magnifieke avond.

Na een sprankelende ontvangst en aansluitend verrassend concert met gelegenheidsexpo, werd er genetwerkt op het raakvlak tussen kunst en ondernemen. Het was genieten met àlle zintuigen. Te horen aan het wervelende applaus en de vele uitbundig positieve reacties die we mochten ontvangen, raakten we met dit programma wel degelijk ‘de juiste snaar’ bij onze ondernemers en kunstliefhebbers. Kunst voegt iets toe en is voor iedereen! Dat stukje ‘kunsteducatie’ met soms ook een meer gedurfde programmatie, biedt Pasfoundation in samenwerking met partners graag aan.

KUNST & MUZIEK

Kunstenaar Ado Hamelryck (1941) is al een groot deel van zijn leven op zoek naar het zwartste zwart of tenminste naar alle mogelijke zwarte kleuren. Na een korte periode van traditioneel kleurgebruik schakelde Hamelryck over op zijn zoektocht naar het zwart. Net zoals hedendaagse kunstenaars als Anish Kapoor zoekt hij als het ware ‘het zwartste zwart’, waarmee hij echter ‘licht’ weet te brengen dankzij talrijke variaties in materialen, structuur en uitvoering.

JONGE VIRTUOZEN & LEVENSWERK IN DIALOOG

Pasfoundation koos voor deze Performance, getiteld ‘Verhoudingen’ vanuit het grensverleggende karakter waarbij het levenswerk van één van onze kunstenaars in dialoog gaat met een muzikale compositie, uitgevoerd door jonge virtuozen. Onder leiding van componist Pieter Schuermans, schitterden Nicolas Dupont aan de viool en Ari Evan, cello, samen op verbluffende wijze in deze voorstelling.

Ado Hamelryck, kunstenaar, pasfoundation
Geen
componist Pieter Schuermans, schitterden Nicolas Dupont aan de viool en Ari Evan, cello,
Geen

Om Pasfoundation de volgende 10 jaren te kunnen blijven groeien, verrassen en verbinden met ‘een gezonde portie kunst bij bedrijven & organisaties’, doen wij een warme oproep aan de partners om Pasfoundation blijvend mee uit te dragen en méér nog een oproep aan ‘nieuwe ondernemers e.a.’ en mogelijks ook aan u, om samen met hun in gesprek te gaan en te bouwen aan een mooie en duurzame toekomst!

Meer info over Pasfoundation en deze avond? Klik hier.

Bekijk hier enkele foto's van de avond

pasfoundation, ado hamelrijck, ari evan, nicolas dupont, pieter schuermans
Geen
pasfoundation, ado hamelrijck, ari evan, nicolas dupont, pieter schuermans
Geen
pasfoundation, ado hamelrijck, ari evan, nicolas dupont, pieter schuermans
Geen
pasfoundation, ado hamelrijck, ari evan, nicolas dupont, pieter schuermans
Geen
pasfoundation, ado hamelrijck, ari evan, nicolas dupont, pieter schuermans
Geen
Geen
Geen
Geen