Houd uw gebouw in topconditie!

Iedereen weet dat een goed onderhouden wagen de beste verzekering is tegen pech. Auto’s moeten regelmatig onderhouden worden om bedrijfszeker te zijn. Daarom is het niet meer dan logisch om regelmatig bij de garagist langs te gaan. Voor gebouwen geldt eigenlijk net hetzelfde. 

Wind, (zure) regen, felle zon en intens gebruik? Het zijn omstandigheden waar u niets aan kunt doen, maar die wel een grote invloed hebben op uw gebouw. Gelukkig kunt u zich wapenen tegen de gevolgen van 'weer en wind'. Door uw gebouw en bijhorende installaties regelmatig te onderhouden en te reinigen, blijft het in topconditie en behoudt het beter zijn vastgoedwaarde. Tegelijk is uw gebouw het ideale visitekaartje voor uw klanten. 

Onze ervaring leert dat een bedrijf steeds in beweging blijft. Een gebouw ondergaat vaak allerlei kleine aanpassingen. Of het nu gaat om het slopen van een binnenwand, het bijbouwen van een klein berghok, het is steeds weer een klein bouwproject.

Helaas wordt een gebouw wel eens beschadigd of gebeuren er kleine ongelukken. Die kleine of iets grotere herstellingen uitvoeren, is vaak niet de makkelijkste opgave. Maar het moet wel gebeuren. 

Bij Mathieu Gijbels hebben we geleerd uit het verleden. De veelvuldig terugkerende vragen van onze klanten hebben we destijds omgezet in een dienstenaanbod dat wij op gecoördineerde wijze aanbieden aan onze klanten. Trouw aan onze missie zorgen we ervoor dat uw gebouw de perfecte plek blijft om aangenaam en goed in te werken.

Onze afdeling 'Service & Onderhoud' biedt een brede waaier van diensten aan om tegemoet te komen aan al uw bouwkundige vragen. 

Dit zijn onze troeven:

  • Het gaat om een aparte afdeling, specifiek voor nazorg en service op maat.
  • Snelle doorlooptijd en reactietijd gegarandeerd.
  • Altijd bereikbaar: 365 dagen, 7 dagen op 7, 24 uur op 24. Ook tijdens het bouwverlof! Bij noodgevallen zijn we binnen de 4 uur ter plaatse.
  • Onze allround techniekers gaan elke dag aan de slag in heel België en Zuid-Nederland. 
  • U krijgt 1 vast aanspreekpunt voor informatie, afspraken, uitvoeringen en facturaties.

Veelgestelde vragen

Kennis
Waarom uw daken of zonnepanelen sneeuwvrij maken?

Een sneeuwtapijt vormt een extra gewicht op het dak. Zo zorgt 1 m2 sneeuw van 10 cm dik algauw voor 20 kg extra gewicht. Sneeuw die langer blijft liggen, begint samen te drukken en vormt een ijslaag die nog zwaarder weegt (5 cm ijs weegt circa 50 kg). Bovendien is een sneeuwlaag zelden gelijk verdeeld door de wind: in de hoeken, op luifels, tegen de dakrand, enz. ligt vaak een sneeuwlaag van 40 cm of meer!

Te veel sneeuw op uw dak zorgt voor instortingsgevaar. Geraken de afvoeren verstopt, dan zorgt dit voor stagnatie van het water door smeltende sneeuw en blijft het extra gewicht aanwezig. Bij vrieskou zorgt dit terug voor ijsvorming. 

Ook zonnepanelen worden best sneeuwvrij gemaakt: als ze bedekt zijn met een laag sneeuw, daalt het rendement aanzienlijk. De sneeuw die van de zonnepanelen afglijdt, zorgt dan weer voor een dikkere laag sneeuw en meer gewicht op het dak.

Waarvoor staan wij in?

  • Wij ruimen preventief sneeuw om instorting van uw dak te voorkomen (bv. vanaf 10 à 15 cm sneeuw). Binnen de 48 uur na uw aanvraag kunnen we al aan de slag gaan.
  • Wij voeren dringende interventies uit wanneer de druk op het dak al erg hoog is. Onze medewerkers staan continu paraat en kunnen dus snel ter plaatse zijn.
  • We maken het dak in stroken vrij zodat ook smeltwater kan weglopen.
  • We maken tapstukken sneeuwvrij.

Veiligheid

Als VCA-gecertificeerd bedrijf is veiligheid een topprioriteit voor ons. Daarom werken onze ploegen altijd volgens de meest strikte veiligheidsvoorschriften en gebruiken ze een hoogtewerker om moeilijk bereikbare plaatsen sneeuwvrij te maken. Ook voor u is veiligheid van belang: laat u het dak van uw gebouw sneeuwruimen, dan toont u dat u bekommerd bent om de veiligheid van uw medewerkers en klanten. Zo geeft u hen een veilig gevoel.

Jimmy Mebis
Manager Service & Onderhoud
0032 89 819 195