Nieuwbouw voorziet in extra werkplekken voor 60 nieuwe medewerkers

Thimister-Clermont – Armacell, uitvinder van flexibel schuim voor de isolatiemarkt van apparatuur en toonaangevend leverancier van technisch schuim, heeft sinds begin van deze maand het nieuwe kantoor in gebruik genomen. De nieuwe kantoorruimte was nodig om werkplekken te voorzien voor 60 nieuwe medewerkers. Bouwbedrijf Mathieu Gijbels heeft de nieuwbouw gerealiseerd naar een ontwerp van architectenkantoor Rensonnet BVBA.

 

armecell, nieuwbouw, bouwteam, bedrijfgebouw, bouwen
Geen

Duurzaamheid

“De nieuwbouw past binnen de duurzaamheidsfilisofie van het bedrijf,” zegt Laurent Debefve, hoofd van het technisch competentiecentrum voor PET bij Armacell. “Voor ons was het heel belangrijk om een prettige en gezonde werkplek te creëren voor onze huidige en nieuwe medewerkers die volledig voldoet aan de huidige energetische en ecologische vereisten. De grote raampartijen zorgen voor veel natuurlijk licht. Het atrium is ingericht als een binnentuin met planten en een boom en wordt nu veel gebruikt als ontmoetingsplek voor collega’s. Iedereen is verheugd met de nieuwe werkplekken.”

“Voor ons was het een zeer mooi project om te realiseren,” vertelt Eric Loneux, projectleider bij Mathieu Gijbels. “Het is altijd een extra uitdaging om te bouwen en te renoveren op een bedrijfslocatie die tijdens de bouw volledig operationeel is gebleven. Door een strakke planning en een goede samenwerking met de klant en de architect hebben we dit project kunnen uitvoeren zonder veel overlast voor het personeel. En het resultaat mag er wezen. We zijn er trots op dit gebouw gerealiseerd te hebben.”

De uitbreiding van de kantoorruimte was de laatste fase van een omvangrijk investeringstraject van enkele tientallen miljoenen euros dat de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden met als doel de productiecapaciteit te verdubbelen. Naast de uitbreiding van de productie moesten ook de kantoren worden uitgebreid om werkplekken te voorzien voor zo’n 60 nieuw aan te trekken medewerkers.

David Leroy
Commercieel directeur
0032 89 819 100