Laatste fase van een omvangrijk investeringstraject om de productie te verdubbelen

Bij Armacell, uitvinder van flexibel schuim voor de isolatiemarkt van apparatuur en toonaangevend leverancier van technisch schuim, zijn de werken gestart voor de uitbreiding van de kantoorruimte. Dit is de laatste fase van een omvangrijk investeringstraject van enkele tientallen miljoenen euros dat de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden met als doel de productiecapaciteit te verdubbelen. In lijn met deze uitbreiding in productie is het huidige kantoor te klein geworden. Bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit Oudsbergen (Limburg) is aangetrokken om de uitbreiding van het kantoor te realiseren naar een ontwerp van Bureau D’architecture Rensonnet SPRL. De nieuwbouw is nodig om werkplekken te voorzien voor een 70-tal bedienden die extra worden aangeworven.

3d_render_armacell.jpg

Meer ruimte creëren


Armacell, wereldwijde leverancier van technisch schuim heeft meer dan 3.000 medewerkers en 23 productievestigingen in 15 landen en blijft groeien. “Onze vestiging in Thimister-Clermont is een van de drie Armacell productiesites van PET-schuim ter wereld,” zegt Laurent Debefve, hoofd van het technisch competentiecentrum voor PET bij Armacell. “PET-schuim wordt gemaakt van afgedankte PET-flessen. Enkele jaren geleden zijn we hier gestart met een investeringstraject met als doel de productiecapaciteit te verdubbelen. Samenhangend moest ook de kantoorruimte uitgebreid worden om de extra aan te trekken bedienden een werkplek te kunnen geven. In lijn met onze duurzaamheidsfilosofie voldoet de nieuwbouw aan de energetische en ecologische vereisten van deze tijd.”

De werken zijn begin deze maand van start gegaan. “Eerst wordt een klein deel van het huidige gebouw gerenoveerd om daarna een gloednieuw kantoorgebouw van twee verdiepingen te bouwen. Het oude en nieuwe kantoor worden via een atrium met elkaar verbonden. Op de eerste verdieping komt er een passerelle. In totaal zullen de werken een vijf tal maanden in beslag nemen.” Vertelt Arnaud Roquet, bouwadviseur bij Mathieu Gijbels. Met de uitbreiding krijgt Armacell 700m² extra kantoorruimte.

Armacell voorziet om tegen het einde van het jaar te verhuizen naar de nieuwe kantoren.

David Leroy
Commercieel directeur
0032 89 819 100