ConSenso advocaten groeit en breidt uit

Wie binnenkort langs de Henry Fordlaan in Genk rijdt, zal veel beweging zien ter hoogte van nummer 47, want er zal een nieuw kantoorgebouw voor ConSenso advocaten gebouwd worden. ConSenso groeit snel en acht nu de tijd rijp om hun huidige site uit te breiden naar een modern en innovatief nieuw kantoorgebouw. Dat allemaal onder leiding van bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit Oudsbergen, naar een ontwerp van Buro B uit Genk.

consenso advocaten overleg meeting limburg genk
Geen

Snelle groei

In 2010 werd in Tongeren ConSenso Advocaten opgericht. In de afgelopen 10 jaar groeide het aantal medewerkers tot 27, werkzaam in twee vestigingen; één in Tongeren en één in Genk. Ondertussen behoort het bedrijf tot de top 3 advocatenkantoren van Limburg. “De groeiambities van ConSenso blijven groot, “dat betekent dat we meer medewerkers willen aantrekken. Alleen is daar momenteel geen ruimte meer voor in de vestiging van Genk. Er is dringend nood aan een nog betere infrastructuur en grotere kantoorruimtes als we willen blijven groeien en onze mensen in de best mogelijke werkomstandigheden willen laten werken. Daarom besloten we om de knoop door te hakken en dit jaar nog te gaan voor een volledige metamorfose van onze site in Genk” Vertelt Mark Bernaerts, vennoot bij ConSenso.  “Het nieuwe gebouw zal ook zijn rol spelen in ons traject naar een moderner en innovatiever imago, zo trekken we zowel klanten als nieuwe medewerkers aan.”

ConSenso DNA

De medewerkers bezitten allemaal het ‘ConSenso DNA’. Ondernemerschap, positivisme en loyauteit, zijn de woorden waarmee het DNA omschreven wordt. Vanuit dit DNA wil ConSenso haar cliënten helpen focussen op leven, ondernemen en groeien. “Met deze waarden als leidraad willen we samen met alle vennoten en medewerkers, onze architect Rob Gijsenbergh van Buro B, en bouwbedrijf Mathieu Gijbels dit project realiseren.”

Bouwen in fases

“Opdat iedereen kan blijven werken tijdens het bouwproject, zullen de werken verlopen in verschillende fases.” Vertelt Geert Flipkens, bouwadviseur bij Mathieu Gijbels. “Eerst zullen we aanpalend aan het huidige kantoor een nieuw kantoorgebouw neerzetten. Wanneer die bouw af is, kunnen de advocaten verhuizen van de oude bouw naar de nieuwbouw, en kunnen we de oude bouw onder handen nemen en renoveren. Tot slot connecteren we het vernieuwde gebouw en het nieuwe gebouw om zo tot een groot geheel te komen” legt Geert Flipkens verder uit. “We plannen dat we ConSenso een nieuwe thuis zullen bieden tegen het eind van dit jaar.”

Alle voorbereidingen en besprekingen vielen pal in de coronacrisis. Ondanks de crisis en de moeilijkere werkomstandigheden liep de voorbereiding volop door. Mark Bernaerts, vennoot bij Consenso advocaten, wist dat op dat ogenblik veel bedrijven haperden. Maar hij was erg tevreden om te horen en zien dat Mathieu Gijbels volledig doorwerkte en haar engagementen nakwam. Mark Bernaerts kijkt tevreden terug op dat traject. 

Bekijk de video hier.

David Leroy
Commercieel directeur
0032 89 819 100