DaVo Tongeren won eerder de nationale MINI Dealer Battle. Dat was de eerste aanleiding om verder te investeren in de toekomst en de garage futureproof te maken. Ook de toenemende verkoopcijfers zorgden ervoor dat de stap richting uitbreiding werd gezet. Dat doen ze door een gloednieuwe showroom en luifel te bouwen voor het merk MINI. De werken langs de Maastrichtersteenweg zijn begonnen en ook tijdens het bouwverlof zal er doorgewerkt worden. Dat gebeurt onder leiding van bouwbedrijf Mathieu Gijbels naar een ontwerp van HVC Architecten. 

davo.jpg

Groeiambities
“Na de uitbreiding van onze BMW-infrastructuur kiezen we ook in volle overtuiging verder te investeren in MINI. Nadat we de nationale MINI Dealer Battle overwinning mochten vieren, kozen we om onze infrastructuur bij MINI futureproof te maken.” Vertelt Karel Daenen, concessiehouder bij DaVo BMW & MINI concessie. “We stelden voorop om onze medewerkers de beste werkplek aan te bieden, maar ook om de merkbeleving en onze klantverwachtingen te kunnen overtreffen. We geloven en investeren in ons merk en bouwen daarom een gloednieuwe showroom en luifel.”

DaVo is de enige MINI concessie in Limburg die alle MINI diensten onder éénzelfde dak aanbiedt: de verkoop van nieuwe MINI’s, MINI Next tweedehandswagens, MINI accessoires, onderhoud en herstellingen, carrosserie, financiële en verzekeringsproducten MINI Financial Services. Dat maakt dat DaVo jaarlijks zo’n 350 MINI wagens verkoopt en ze zien dat de vraag blijft stijgen. “Het aantal modellen zal naar de toekomst toe, toenemen. Hiervoor zullen we in de huidige infrastructuur te weinig ruimte hebben. Met onze groeiambities in het achterhoofd hebben we ervoor gekozen om een volledig nieuwe showroom en luifel te bouwen waar we al onze diensten van MINI in kunnen onderbrengen.” Besluit Karel Daenen.

8ste  keer bouwen in vertrouwen
DaVo kiest ervoor om samen te werken met Mathieu Gijbels. De Voordenkers ( zoals de medewerkers van Mathieu Gijbels genoemd worden) bouwden al 7 keer voor DaVo. “Het doet ons deugd om een klant voor de 8ste keer terug te zien en weer een nieuwe bouwdroom te mogen realiseren voor hun.” Vertelt André Vos, bouwadviseur bij Mathieu Gijbels, trots. “Bij dit project zullen we het rechtse deel van de site afbreken en bouwen we daar een gloednieuwe showroom en werkplaats. Daarnaast bouwen we een volledig nieuwe luifel, hieronder zullen alle occasies ondergebracht worden”, legt André uit. De opening zal eind dit jaar nog plaatsvinden. Om die timing te garanderen, zal Mathieu Gijbels tijdens het bouwverlof deze zomer nog 2 weken verder werken aan dit project. “Zo zorgen we ervoor dat de montage van de structuur klaar is wanneer we uit bouwverlof terugkomen. Dat geeft ons de nodige ruimte om de strakke timing te halen.” Voegt André Vos nog toe.  

David Leroy
Commercieel directeur
0032 89 819 100