Op vrijdag 27 september werden op de werf langs de Ploegsebaan in Brasschaat de toekomstplannen van Aralea voorgesteld. Het succes van het maatwerkbedrijf en de indrukwekkende groei van de afgelopen jaren, hadden er toe geleid dat Aralea op de huidige locatie in het park uit zijn voegen dreigde te barsten. Daarom zijn de werkzaamheden gestart aan een moderne nieuwbouw vol innovatieve faciliteiten. Vandaag werd op de werf het gebouw maar ook de toekomstplannen van Aralea voorgesteld door voorzitter Wim Van der Steen, Schepen Philip Cools en Mathi Gijbels, CEO van Gijbels Group, de verantwoordelijke aannemer. Alle aanwezigen werden uitgenodigd om een wens voor Aralea neer te pennen. Deze wensen werden alvast ‘gepost’ naar Aralea door ze in de brievenbus aan het nieuwe gebouw te bussen.

Aralea Brasschaat Antwerpen nieuwbouw Mathieu Gijbels aannemer Oudsbergen Limburg
Geen
Aralea Brasschaat Antwerpen nieuwbouw Mathieu Gijbels aannemer Oudsbergen Limburg
Geen

Een indrukwekkende nieuwbouw vol moderne technieken maakt Aralea klaar voor de toekomst. Ontwerp uitgevoerd door architectenbureau Henk Van Aelst bvba.

Bijna 40 jaar Aralea

Als maatwerkbedrijf heeft Aralea als kerntaak om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt als werknemers in te schakelen. Al bijna 40 jaar is Aralea actief om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tewerk te stellen in de afdelingen groen, verharding, kinderboerderij met bijhorende cafétaria, alsook de kringwinkel. Aralea kende de afgelopen jaren een indrukwekkende groei. Om deze positieve trend ook in de toekomst te kunnen blijven voortzetten, is het belangrijk te blijven evolueren vinden ze zelf. “Met dit nieuwe gebouw vol nieuwe faciliteiten kijkt Aralea alvast reikhalzend uit naar de toekomst,” vertelt een fiere voorzitter Wim Van der Steen. “We willen concurrentieel blijven op de markt en meegroeien.”

De huidige locatie in het park wordt snel te klein, daarom is de geplande verhuis in het voorjaar van 2020 een nodige volgende stap. Met deze verhuis zal ook het verkeer in het park heel wat ontlast worden, hetgeen een goede zaak is.

 

3 pijlers: comfort, milieu en prijs

Alvorens de bouwwerken van start gingen, was er een grondige voorbereiding aan vooraf gegaan. “We wensten een gebouw dat voldoet aan de nieuwste normen en dat gebruik maakt van de meest innovatieve technieken op de markt,” vertelt Wim Van der Steen. “We wilden rekening houden met drie belangrijke pijlers: comfort, milieu en prijs. Het nieuwe gebouw moet ervoor zorgen dat onze medewerkers comfortabel kunnen werken. Want dankzij hun harde werk en goede inzet kunnen we deze nieuwbouw realiseren. Via deze weg geven we dan ook graag terug aan onze mensen” vertelt Wim Van der Steen. De nieuwbouw voorziet bijvoorbeeld een ruimte waarin werkkleding kan drogen.

 

“Al tijdens de voorbereiding was de nauwe samenwerking met architect Henk Van Aelst en aannemer Mathieu Gijbels een absolute meerwaarde. Zij brachten heel wat kennis en ervaring bij aan de tafel. Gebaseerd op onze drie pijlers werden in samenspraak alle beslissingen genomen” besluit Wim Van der Steen.

aralea270919_51_1.jpg
vlnr: Wim Van der Steen, Mathi Gijbels, Lieve Vermeiren, Philip Cools & Goele Fonteyn

 

Brieven bussen
Tijdens de voorstelling vandaag op de werf langs de Ploegsebaan lichtte Wim Van der Steen de toekomstvisie van Aralea toe, sprak ook Schepen Philip Cools lovende woorden over de werking van het maatwerkbedrijf en tot slot lichtte Mathi Gijbels, CEO van Gijbels Group, de samenwerking toe.
 

Vervolgens werden de aanwezigen uitgenodigd om op een briefje een wens neer te pennen. Een inspirerende of praktische of… wens voor het bedrijf in de toekomst. Nadat al deze wensen waren neergeschreven, kon iedereen zijn/haar brief ‘opsturen’ naar Aralea door hun wens in de brievenbus voor het nieuwe gebouw achter te laten.

 

De toekomstplannen van Aralea gingen niet ongezien aan de pers voorbij:

Geen

 

 

Maatwerkbedrijf Aralea zet gloednieuw gebouw neer: “Onze mensen verdienen een comfortabele werkplek”.

Lees het volledige artikel hier.

 

 

Maatwerkbedrijf Aralea verhuist in 2020 naar nieuwbouw.

Lees het volledige artikel hier.

Geen
debora suranno onthaalmedewerkster bouwbedrijf mathieu gijbels limburg
Debora Suranno
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100